Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επανεμφανίστηκε ο Ρώσος στρατηγός Σουροβίκιν

Ο στρατηγός «Αρμαγεδδών», που φέρεται πως είχε πέσει σε δυσμένεια λόγω συμπάθειας προς τον Πριγκόζιν, επανεμφανίστηκε στην Αλγερία ως μέλος επίσημης αντιπροσωπείας του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. Φωτογραφήθηκε με ιμάμη.

Επανεμφανίστηκε ο Ρώσος στρατηγός Σουροβίκιν

Ο Ρώσος στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν βρίσκεται στην Αλγερία, συμμετέχοντας σε αντιπροσωπεία του υπουργείου Άμυνας, έχοντας κατά τα φαινόμενα επιστρέψει στα επίσημα καθήκοντά του αφού θεωρήθηκε ύποπτος για συνεργασία με τη μισθοφορική οργάνωση Βάγκνερ, η οποία στασίασε τον Ιούνιο, γράφει η εφημερίδα Kommersant, επικαλούμενη πηγή προσκείμενη στον στρατηγό.

Η εφημερίδα δημοσιεύει φωτογραφίες του Σουροβίκιν, ο οποίος εικονίζεται να φοράει χακί στολή και λέει ότι τραβήχτηκε στην Αλγερία, μια χώρα που αποτελεί σημαντικό πελάτη της ρωσικής βιομηχανίας όπλων.

Ο Σουροβίκιν, ο «στρατηγός Αρμαγεδδών», όπως τον αποκαλούν λόγω της τακτικής των ισοπεδωτικών βομβαρδισμών που χρησιμοποίησε στη Συρία, είχε τεθεί επικεφαλής των ρωσικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία για μικρό χρονικό διάστημα αλλά απομακρύνθηκε τον Ιανουάριο. Ήταν δημοφιλής στους σκληροπυρηνικούς επικριτές του ρωσικού στρατιωτικού κατεστημένου, στους οποίους συγκαταλεγόταν και ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο επικεφαλής της Βάγκνερ που σκοτώθηκε τον περασμένο μήνα όταν συνετρίβη το αεροπλάνο του.

Ο στρατηγός είχε επαινέσει δημοσίως τον Πριγκόζιν. Μετά την ανταρσία της Βάγκνερ, εξαφανίστηκε και πολλά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι είχε πέσει σε δυσμένεια και ότι σε βάρος του διεξαγόταν έρευνα. Η εφημερίδα New York Times έγραψε ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες πίστευαν ότι γνώριζε εκ των προτέρων για την ανταρσία. Τον περασμένο μήνα το ρωσικό κρατικό πρακτορείο RIA μετέδωσε ότι είχε απομακρυνθεί από την ηγεσία των αεροδιαστημικών δυνάμεων, την οποία ανέλαβε προσωρινά ο αναπληρωτής του, Βίκτορ Αφζάλοφ.

Το Κρεμλίνο είχε αρνηθεί να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για τον Σουροβίκιν.

Οι φωτογραφίες του Σουροβίκιν είχαν αναρτηθεί από την Τρίτη στον λογαριασμό στο Facebook του Μεγάλου Τεμένους Αμπντελχαμίντ Μπεν Μπαντίς του Οράν, αλλά μόλις σήμερα δημοσιεύτηκαν στον ρωσικό τύπο. Σε μια από αυτές εικονίζεται μαζί με τον ιμάμη Άμπου Αμπντάλα Ζεμπάρ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v