Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CEO Deutsche Bank: Η Γερμανία κινδυνεύει να γίνει ξανά ο «μεγάλος ασθενής» της Ευρώπης

Η Γερμανία είναι αντιμέτωπη με διαρθρωτικές αδυναμίες που κρατάνε πίσω την οικονομία και δεν την αφήνουν να εκπληρώσει τις μεγάλες δυνατότητές της, τόνισε ο CEO της Deutsche Bank.

CEO Deutsche Bank: Η Γερμανία κινδυνεύει να γίνει ξανά ο «μεγάλος ασθενής» της Ευρώπης

O CEO της Deutsche Bank, Κρίστιαν Σέβινγκ, προειδοποίησε ότι η Γερμανία θα γίνει ο μεγάλος ασθενής της Ευρώπης αν δεν αντιμετωπίσει τα «διαρθρωτικά της προβλήματα».

«Δεν είμαστε ο μεγάλος ασθενής της Ευρώπης» ανέφερε ο Σέβινγκ στην ομιλία του σε τραπεζικό συνέδριο της  Handelsblatt το 2023 την Τετάρτη, «αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι υπάρχουν διαρθρωτικές αδυναμίες που κρατάνε πίσω την οικονομία και δεν την αφήνουν να εκπληρώσει τις μεγάλες δυνατότητές της».

«Θα γίνουμε ο μεγάλος ασθενής της Ευρώπης αν δεν αντιμετωπίσουμε αυτά τα διαρθρωτικά προβλήματα τώρα» πρόσθεσε. 

Όπως μεταδίδει το CNBC, ο κ. Σέβινγκ τόνισε ότι καθοριστικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια καλούνται να διαδραματίσουν οι τράπεζες.

«Είμαστε περισσότερο σε ζήτηση από ποτέ ως διαχειριστές ρίσκου και σύμβουλοι. Αυτή είναι μια μεγάλη ευθύνη, αλλά και μια μεγάλη ευκαιρία να δημιουργήσουμε νέα εμπιστοσύνη» σημείωσε. «Δεν πρέπει να έχουμε αυταπάτες. Είμαστε ακόμα πίσω σε σχέση με τους διεθνείς ανταγωνιστές μας, ακόμα και αν η ειδική οικονομική κατάσταση που έχει προκληθεί από τις αυξήσεις επιτοκίων το συγκαλύπτει αυτό κάπως - περισσότερο για κάποια ιδρύματα, λιγότερο για κάποια άλλα» πρόσθεσε. 

Ο κ. Σέβινγκ παρέθσε επίσης και άλλα ζητήματα που συμβάλλουν στην εδραίωση της εικόνας της Γερμανίας ώς του «μεγάλου ασθενή», συμπεριλαμβανομένου του απρόβλεπτου ενεργειακού κόστους, των αργών συνδέσεων στο ίντερνετ, των παλαιών σιδηροδρομικών γραμμών, των καθυστερήσεων στην ψηφιοποίηση, της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού, της υπερβολικής γραφειοκρατίας και των μακρών διαδικασιών για την έγκριση έργων. 

Έχει γίνει πολύ συζήτηση τους τελευταίους μήνες κατά πόσον η Γερμανία πρέπει να θεωρείται και πάλι ο «μεγάλος ασθενής» της Ευρώπης, ένας χαρακτηρισμός που της αποδόθηκε πρώτη φορά το 1998, όταν η χώρα είχε επωμιστεί το μεγάλο κόστος της επανένωσης με την Ανατολική Γερμανία. 
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v