Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ουκρανία: Πλήξαμε ρωσική αεροπορική βάση στην Κριμαία

Η επίθεση έγινε από την ουκρανική υπηρεσία ασφαλείας SBU και το πολεμικό ναυτικό με τη χρήση drones και πυραύλων κρουζ Neptune. Προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές.

Ουκρανία: Πλήξαμε ρωσική αεροπορική βάση στην Κριμαία

Οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν την αεροπορική βάση Σάκι στην υπό ρωσική κατοχή Κριμαία κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο ουκρανικός στρατός, επιβεβαιώνοντας πηγή εντός της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Νωρίτερα η πηγή είχε δηλώσει ότι η επίθεση έγινε από την υπηρεσία ασφαλείας SBU και το πολεμικό ναυτικό με τη χρήση drones και πυραύλων κρουζ Neptune. Η επίθεση πέτυχε τον στόχο της και προκάλεσε σοβαρή ζημιά στον εξοπλισμό, τόνισε. Τουλάχιστον 12 αεροσκάφη μάχης και φορητά συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας βρίσκονταν στη βάση, η οποία έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για την εκπαίδευση χειριστών drones, πρόσθεσε.

Από την άλλη ο Όλεγκ Κρουτσκόφ, σύμβουλος του διορισμένου από τη Ρωσία επικεφαλής της τοπικής διοίκησης Σεργκέι Αξιόνοφ, ανακοίνωσε πως οι ρωσικές δυνάμεις κατέρριψαν όλους τους ουκρανικούς πυραύλους που είχαν ως στόχο την αεροπορική βάση Σάκι.

Η Ουκρανία έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις στη Μαύρη Θάλασσα και την Κριμαία, την οποία κατέλαβε και προσάρτησε η Ρωσία το 2014, ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν με αντεπίθεσή τους που ξεκίνησε πριν από περίπου τέσσερις μήνες.

Οι πρόσφατες επιθέσεις αποτυπώνουν τις αυξανόμενες πυραυλικές δυνατότητες του Κιέβου ενώ η Ρωσία συνεχίζει να βομβαρδίζει την Ουκρανία από απόσταση με πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς και drones.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v