Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τερματίζει άμεσα την παραγωγή πετρελαιοκίνητων οχημάτων η Volvo

Στις αρχές του 2024 θα κατασκευαστεί το τελευταίο μοντέλο που καίει ντίζελ. Από το 2030 θα διατίθενται μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ως το 2040 η εταιρεία θα είναι κλιματικά ουδέτερη. Πρωτοπόρος πράσινος οδικός χάρτης από τη σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία.

Τερματίζει άμεσα την παραγωγή πετρελαιοκίνητων οχημάτων η Volvo

Έως το 2030 η Volvo θα διαθέτει στην αγορά μόνο αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ως το 2040 σκοπεύει να είναι μια κλιματικά ουδέτερη εταιρεία. Αυτός ο οδικός χάρτης προς την αποκλειστική ηλεκτροκίνηση αντιπροσωπεύει ένα από τα πιο φιλόδοξα πλάνα μετασχηματισμού μεταξύ όλων των μεγάλων κατασκευαστών.

Στo πλαίσιο της «κλιματικής εβδομάδας» της Νέας Υόρκης, η Volvo υπογράμμισε την κλιματική δέσμευσή της ανακοινώνοντας τον τερματισμό της παραγωγής όλων των πετρελαιοκίνητων μοντέλων έως τις αρχές του 2024. Σε λίγους μήνες από τώρα θα έχει κατασκευαστεί το τελευταίο Volvo με κινητήρα diesel, κάτι που καθιστά τη σουηδική εταιρεία έναν από τους πρώτους καταξιωμένους κατασκευαστές που κάνει αυτό το βήμα.

Αυτό το ορόσημο έρχεται ως συνέχεια της απόφασης να σταματήσει η εξέλιξη των νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης. Τον Νοέμβριο του 2022 η Volvo πούλησε το μερίδιό της στην Aurobay, την κοινοπραξία που περιλάμβανε όλα τα εναπομείναντα περιουσιακά στοιχεία που συνδέονταν με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Και έτσι δεν διαθέτει ούτε μία κορόνα από τον προϋπολογισμό της για έρευνα και ανάπτυξη στην εξέλιξη νέων κινητήρων εσωτερικής καύσης.

«Τα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης είναι το μέλλον μας και υπερτερούν σε σχέση με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Παράγουν λιγότερο θόρυβο, λιγότερους κραδασμούς, έχουν μικρότερο κόστος service για τους πελάτες μας και μηδενικές εκπομπές ρύπων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Volvo Jim Rowan.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v