Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κούρδοι μαχητές νεκροί από τουρκικά πλήγματα στη Συρία

Στο στόχαστρο δύο οχήματα των SDF στην περιοχή Ταλ Χαμίς. Τουλάχιστον δύο ή τρεις νεκροί.

Κούρδοι μαχητές νεκροί από τουρκικά πλήγματα στη Συρία

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF, στις οποίες επικρατούν οι Κούρδοι), που ελέγχουν το βορειοανατολικό τμήμα της Συρίας, επιβεβαίωσαν ότι δύο μαχητές τους σκοτώθηκαν σε τουρκικές αεροπορικές επιδρομές.

«Τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στοχοθέτησαν δύο οχήματα, μεταξύ των οποίων ένα αυτοκίνητο που επιχειρούσε να σώσει τραυματίες και στρατιωτική θέση των δυνάμεών μας στην περιοχή Ταλ Χαμίς», ανακοίνωσαν οι SDF σε δελτίο τύπου.

«Δύο μαχητές μας σκοτώθηκαν», συμπληρώνεται στο κείμενο.

Ο τουρκικός στρατός, που αναπτύσσει στρατιώτες στο βόρειο τμήμα της Συρίας, πραγματοποιεί συχνά πλήγματα εναντίον των ζωνών που ελέγχουν οι Κούρδοι στο βορειοανατολική Συρία.

Από την πλευρά του, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια ΜΚΟ που εδρεύει στη Βρετανία αλλά διαθέτει μεγάλο δίκτυο πηγών στη Συρία, ανέφερε πως οι τουρκικοί βομβαρδισμοί προκάλεσαν τον θάνατο τριών ανθρώπων στις τάξεις των SDF, μεταξύ αυτών ενός αξιωματικού.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων διευκρίνισε πως «ένα στρατιωτικό όχημα και ένα ασθενοφόρο στοχοθετήθηκαν από τουρκικό drone».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v