Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Ανατολική Μεσόγειος στην ατζέντα της συνάντησης Ερντογάν με τον Λίβυο πρωθυπουργό

Οι δύο χώρες θα πρέπει να βρίσκονται σε στενή επαφή για την προστασία των κοινών συμφερόντων τους στη Μεσόγειο, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη συνάντηση με τον Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπά στην Αγκυρα.

Η Ανατολική Μεσόγειος στην ατζέντα της συνάντησης Ερντογάν με τον Λίβυο πρωθυπουργό

Συνάντηση με τον επικεφαλής της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας στην Τρίπολη Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπά είχε στην Αγκυρα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η ενεργειακή συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης, ενώ ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι οι δύο χώρες θα πρέπει να βρίσκονται σε στενή επαφή για την προστασία των κοινών συμφερόντων τους στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως μετέδωσε το κρατικό δίκτυο TRT.

Συζητήθηκαν επίσης οι τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη, ο πόλεμος στη Γάζα, περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα. Ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης συνεχίζουν να αναπτύσσονται σε όλους τους τομείς, ότι θα ήταν επωφελές να ξεκινήσει μια διαδικασία διαλόγου προκειμένου να διασφαλιστεί η ενότητα και η αλληλεγγύη στη Λιβύη με την προστασία της νομιμότητας της κυβέρνησης εθνικής συμφωνίας και ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να παράσχει στήριξη στο πλαίσιο αυτό.

Τέλος, ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την εκτίμησή του για την υποστήριξη της Λιβύης προς τους Παλαιστινίους και δήλωσε ότι η απόφαση της Τρίπολης να παρέμβει στην υπόθεση γενοκτονίας κατά του Ισραήλ στο Διεθνές Δικαστήριο, όπως και η Αγκυρα, ήταν σωστή.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v