Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χούθι: Αεροπορικές επιδρομές ΗΠΑ-Βρετανίας στην Υεμένη

Χτυπήθηκαν το αεροδρόμιο της Χοντέιντα, πόλης-κεντρικού λιμανιού στην Ερυθρά Θάλασσα, το λιμάνι Σαλίφ στη βόρεια Υεμένη, καθώς και η αλ-Θάουρα, βόρεια της πρωτεύουσας Σαναά.

Χούθι: Αεροπορικές επιδρομές ΗΠΑ-Βρετανίας στην Υεμένη

Αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις εξαπέλυσαν σήμερα έξι αεροπορικές επιδρομές σε στόχους στην Υεμένη, μετέδωσε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο Al-Masirah, μέσο ενημέρωσης που ελέγχεται από το σιιτικό κίνημα των Χούθι.

Τέσσερις επιδρομές έπληξαν το αεροδρόμιο της Χοντέιντα, πόλης-λιμανιού με βασική σημασία στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς και το λιμάνι Σαλίφ στη βόρεια Υεμένη, μετέδωσε το Al-Masirah.

Δύο επιδρομές έπληξαν επίσης την περιοχή αλ-Θάουρα, βόρεια της πρωτεύουσας Σαναά, πρόσθεσε.

Οι Χούθι, που ελέγχουν τη Σαναά και τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της χώρας, από τα μέσα Νοεμβρίου έχουν εξαπολύσει δεκάδες επιθέσεις με πυραύλους και drones, αρχικά εναντίον εμπορικών, κατόπιν και πολεμικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα και στον Κόλπο του Άντεν, τονίζοντας πως δρουν σε ένδειξη «αλληλεγγύης» προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, με φόντο τον πόλεμο Ισραήλ/Χαμάς.

Οι ΗΠΑ συγκρότησαν τον Δεκέμβριο διεθνή δύναμη για την προστασία της ναυσιπλοΐας σ' αυτή τη θαλάσσια περιοχή στρατηγικής σημασίας. Ναυτική δύναμη ανέπτυξε επίσης νωρίτερα φέτος η ΕΕ. Από τον Ιανουάριο, οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, συχνά σε συνεργασία με αυτές της Βρετανίας, πλήττουν οπλικά συστήματα και εγκαταστάσεις των Χούθι στην Υεμένη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v