Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citi: Τα κέρδη θα σηκώσουν τις ευρωμετοχές σε νέο ρεκόρ

Τι περιθώρια ανόδου βλέπουν για τον δείκτη Stoxx 600 το επόμενο 12μηνο οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας και ποιους κλάδους επιλέγουν. Πού διαμορφώνονται τώρα οι αποτιμήσεις, μετά τη σταθερή άνοδο από την αρχή του έτους.

Citi: Τα κέρδη θα σηκώσουν τις ευρωμετοχές σε νέο ρεκόρ

Τα αυξανόμενα οικονομικά αποτελέσματα των ευρωπαϊκών εταιρειών θα ανεβάσουν τις μετοχές σε νέα ρεκόρ μέχρι τα μέσα του 2025, σύμφωνα με τους αναλυτές χρηματιστηριακής στρατηγικής της Citigroup.

Οπως αναφέρουν σε έκθεση, αναμένουν ότι ο Stoxx 600 θα αυξηθεί κατά 11% στις 580 μονάδες, μετά από μια ήδη σταθερά ανοδική πορεία φέτος.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης ενισχύεται 9% από την αρχή του έτους, με τους κλάδους της τεχνολογίας, των τραπεζών και της υγείας να οδηγούν την άνοδο.

Οι αναλυτές στρατηγικής με επικεφαλής την Μπίτα Μάνθι λένε ότι παραμένουν θετικοί χάρη στις προσδοκίες για την ανοδική δυναμική στα κέρδη των εισηγμένων και τις ευνοϊκές μακροοικονομικές συνθήκες στην περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη την πρώτη μείωση επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα την περασμένη εβδομάδα.

Το βασικό σενάριο της Citi είναι ότι το p/e της ευρωαγοράς θα παραμείνει σταθερό σε περίπου 14 φορές τα μελλοντικά κέρδη 12μήνου, αλλά αυτό μπορεί να αποδειχθεί πολύ συντηρητικό σε έναν κύκλο νομισματικής χαλάρωσης.

Όσον αφορά τους κλάδους, η Citi συνεχίζει να ευνοεί την τεχνολογία, τις βιομηχανίες και την υγειονομική περίθαλψη και προχωρά σε σύσταση για τα ταξίδια και την αναψυχή.

Οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας παραμένουν προσεκτικοί σε ό,τι αφορά τα αυτοκίνητα, τις τηλεπικοινωνίες και τις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, ενώ μείωσαν την αξιολόγησή της για τα δομικά υλικά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v