Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργού Γεωργίας στην Ιταλία

Σε ανταλλαγή μηνυμάτων με Ακροδεξιούς οπαδούς ποδοσφαίρου, ο Π. Σινιορέλι, είχε προχωρήσει σε αντισημιτικούς χαρακτηρισμούς κατά των οπαδών της Ρόμα και είχε εκφραστεί θετικά για πρόσωπα που συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα στη Ρώμη.

Παραιτήθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργού Γεωργίας στην Ιταλία

Ο Πάολο Σινιορέλι, εκπρόσωπος Τύπου του Ιταλού υπουργού Γεωργίας Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα, υπέβαλε την παραίτησή του, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδα της Ρώμης Il Foglio. Η απόφαση του Σινιορέλι συνδέεται με αποκαλύψεις των περασμένων ημερών, μετά τις οποίες είχε ήδη ανακοινώσει ότι θα έπαυε προσωρινά να ασκεί τα καθήκοντά του.

Όπως αποκάλυψε λίγο πριν από τις Ευρωεκλογές η εφημερίδα La Repubblica, σε ανταλλαγή μηνυμάτων με Ακροδεξιούς οπαδούς ποδοσφαίρου πριν από έξι χρόνια, ο παραιτηθείς εκπρόσωπος του υπουργού Γεωργίας είχε προχωρήσει σε αντισημιτικούς χαρακτηρισμούς κατά των οπαδών της ομάδας της Ρόμα και είχε εκφραστεί θετικά για πρόσωπα που συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα στην ιταλική πρωτεύουσα.

Αρχικά, το κόμμα της Τζόρτζια Μελόνι «Αδέλφια της Ιταλίας» απάντησε ότι «επρόκειτο για «προεκλογική προπαγάνδα της Αριστεράς». Τελικά, ο Σινιορέλι αποφάσισε να παραιτηθεί «σκεπτόμενος την οικογένειά του και για να μην βλάψει την κυβέρνηση».

Με αναφορά στα μηνύματα που δημοσιεύθηκαν, ο Σινιοτρέλι δήλωσε στην εφημερίδα Il Foglio ότι «ήταν μια άλλη φάση της ζωής του, μια φάση η οποία δεν τον εκφράζει πλέον με κανένα τρόπο». Το όλο θέμα, όμως, στην Ιταλία είχε πάρει μεγάλη διάσταση, λόγω και του ότι ο υπουργός Γεωργίας Φραντσέσκο Λολομπρίτζιντα, για τον οποίο εργαζόταν ο Πάολο Σινιορέλι, είναι γαμπρός της Τζόρτζια Μελόνι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v