Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανθρωπιστική βοήθεια $400 εκατ. στους Παλαιστίνιους από Μπλίνκεν

Στο πλαίσιο ειδικής διάσκεψης στην Ιορδανία, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ συναντήθηκε με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό χαιρετίζοντας τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες του στη Δυτική Οχθη.

Ανθρωπιστική βοήθεια $400 εκατ. στους Παλαιστίνιους από Μπλίνκεν
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αντονι Μπλίνκεν

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν χαιρέτισε τις ανακοινώσεις για μεταρρυθμίσεις σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον Παλαιστίνιο πρωθυπουργό Μοχάμαντ Μουσταφά στην Ιορδανία, ανέφερε σε ανακοίνωση το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Ο υπουργός Μπλίνκεν καλωσόρισε τις ανακοινώσεις για μεταρρυθμίσεις από την Παλαιστινιακή Αρχή και συζήτησε με τον πρωθυπουργό Μουσταφά την ανάγκη για πλήρη και συνεπή εφαρμογή αυτών των μεταρρυθμίσεων προκειμένου να επιτευχθούν οι προσδοκίες των Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη και στη Γάζα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Επανέλαβε την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών για την εγκαθίδρυση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους με εγγυήσεις ασφαλείας για το Ισραήλ», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ανθρωπιστική βοήθεια τουλάχιστον 400 εκατομμυρίων δολαρίων προς τους Παλαιστινίους, στη διάσκεψη για την ανθρωπιστική απόκριση στη Γάζα, καλώντας και άλλους δωρητές να αυξήσουν επίσης τη βοήθειά τους.

Ο Μπλίνκεν, που μιλούσε στη διάσκεψη που διεξάγεται στην Ιορδανία, είπε πως το Ισραήλ έχει κάνει ορισμένα σημαντικά βήματα προκειμένου να ανοίξει περισσότερα περάσματα και να αντιμετωπιστούν τα εμπόδια στη διανομή βοήθειας στη Γάζα, αλλά μπορεί και πρέπει να κάνει περισσότερα. Κάλεσε επίσης το Ισραήλ να κάνει περισσότερα ώστε να μειωθούν οι απώλειες αμάχων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v