Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nέα γκάφα Boeing, τα μπουλόνια στα 787 βιδώθηκαν ανάποδα!

Αν και δεν επηρεάζεται η ασφάλεια των πτήσεων ούτε το χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων, ο αμερικανικός κολοσσός κατασκευής αεροσκαφών αρχίζει να αποκτά φήμη ερασιτέχνη. Το ένα πρόβλημα πίσω απ' το άλλο.

Nέα γκάφα Boeing, τα μπουλόνια στα 787 βιδώθηκαν ανάποδα!

Η Boeing διερευνά νέο κατασκευαστικό πρόβλημα στο 787 Dreamliner, καθώς ανακάλυψε ότι εκατοντάδες μπουλόνια έχουν τοποθετηθεί λάθος στην άτρακτο ορισμένων μη παραδοθέντων αεροσκαφών, δήλωσαν πηγές που επικαλείται το Reuters.

Το πιο πρόσφατο επεισόδιο στη σειρά των προβλημάτων που έχουν πλήξει την αμερικανική εταιρεία αφορά κατασκευαστικά λάθη σε πάνω από 900 μπουλόνια ανά αεροπλάνο.

Δεν υπάρχει άμεση ανησυχία για την ασφάλεια των πτήσεων, ωστόσο η Boeing διεξάγει έρευνα ώστε να κατανοήσει τι προκάλεσε το πρόβλημα και να αποφασίσει τι είδους επισκευές πρέπει να γίνουν. Η κατασκευάστρια αεροσκαφών διευκρίνισε στο Reuters ότι θα είναι περιορισμένες έως μηδενικές οι επιπτώσεις στο χρονοδιάγραμμα των παραδόσεων.

«Η ομάδα μας ελέγχει τα εξαρτήματα στις ατράκτους ορισμένων μη παραδοθέντων 787 Dreamliner για να βεβαιωθεί ότι πληρούν τις μηχανολογικές προδιαγραφές μας. Ο εν υπηρεσία στόλος μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί με ασφάλεια», είπε ένας εκπρόσωπος.

Η αμερικανική εταιρεία βρίσκεται υπό τον έλεγχο ρυθμιστικών αρχών και πελατών μετά το περιστατικό της 5ης Ιανουαρίου, όταν ένα 737 MAX της Alaska Airlines έκανε αναγκαστική προσγείωση μετά την αποκόλληση παραθύρου εν πτήσει.

Το τελευταίο κατασκευαστικό ελάττωμα ανακαλύφθηκε μέσα στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Νότια Καρολίνα. Οι πηγές είπαν ότι τα μπουλόνια είχαν βιδωθεί... ανάποδα και χωρίς παξιμάδι.

Τον Ιανουάριο, μετά από επιθεωρήσεις σε 737 MAX 9, η Boeing εξέδωσε δελτίο προς τους προμηθευτές καθορίζοντας πρότυπα για να διασφαλιστεί ότι τα μπουλόνια έχουν σωστή ροπή στρέψης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v