Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ζαχάροβα: Θα πονέσει η ΕΕ αν πάρει τα κέρδη από τα ρωσικά assets

Η απόπειρα της Δύσης να αρπάξει υπέρ του Κιέβου τα έσοδα από δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία είναι εγκληματική και θα μπορούσε να προκαλέσει απάντηση της Μόσχας πολύ επώδυνη, προειδοποιεί η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Ζαχάροβα: Θα πονέσει η ΕΕ αν πάρει τα κέρδη από τα ρωσικά assets

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε ότι η απόπειρα της Δύσης να πάρει τα έσοδα από τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία είναι εγκληματική και θα μπορούσε να οδηγήσει σε απάντηση από τη Μόσχα που θα είναι πολύ επώδυνη για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η G7, η Ομάδα των Επτά ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη, και η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζουν πώς να χρησιμοποιήσουν τα κέρδη που προέρχονται από ρωσικά περιουσιακά στοιχεία που έχουν δεσμευτεί στη Δύση, προκειμένου να παράσχουν στην Ουκρανία ένα μεγάλο δάνειο εξασφαλίζοντάς της χρηματοδότηση για το 2025.

Όταν ρωτήθηκε για τα ρωσικά πολεμικά πλοία στην Κούβα, η Ζαχάροβα δήλωσε ότι η Δύση φάνηκε να μην ακούει τα διπλωματικά μηνύματα της Μόσχας και τα έλαβε υπόψη μόνο όταν ο στρατός και το ναυτικό ανέλαβαν δράση.

Φρεγάτα του ρωσικού πολεμικού ναυτικού και πυρηνοκίνητο υποβρύχιο μπήκαν την Τετάρτη στο λιμάνι της Αβάνας, ενώ ΗΠΑ και Κούβα δηλώνουν ότι η κίνηση δεν αποτελεί απειλή. Ωστόσο θεωρήθηκε ευρέως ως επίδειξη ισχύος της Ρωσίας εν μέσω αύξησης των εντάσεων στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα ότι δεν υπάρχει λόγος για καμιά χώρα, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, να ανησυχεί για την παρουσία ρωσικών πολεμικών πλοίων στην Κούβα για μια άσκηση.

«Μόλις προκύπτουν ασκήσεις ή ταξίδια στη θάλασσα, ακούμε αμέσως ερωτήσεις και βλέπουμε μια επιθυμία για ενημέρωση για το τι σημαίνουν αυτά τα μηνύματα», είπε η Ζαχάροβα.

«Γιατί η Δύση παραμένει εντελώς κουφή και στη συνέχεια καταστρώνει τις πιο ισχυρές εκστρατείες για να αποτρέψει την είσοδο των ρωσικών μηνυμάτων στoν τομέα των πληροφοριών της;».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v