Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το Όσλο αυξάνει τη βοήθεια προς την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους

Από τις χώρες που αναγνώρισαν πρόσφατα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, η Νορβηγία προσφέρει επιπλέον 8,7 εκατ. ευρώ στην Unrwa, αψηφώντας τις ισραηλινές κατηγορίες που έχουν περιορίσει τις δυνατότητες της υπηρεσίας να συνδράμει τους πρόσφυγες.

Το Όσλο αυξάνει τη βοήθεια προς την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους

Η Νορβηγία ανακοίνωσε ότι αυξάνει τη βοήθειά της προς την υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (Unrwa) κατά 100 εκατ. κορόνες (8,7 εκατ. ευρώ).

Η Unrwa, που πρακτικά συντονίζει όλη τη βοήθεια που προορίζεται για τη Γάζα, αποδυναμώθηκε από τις κατηγορίες του Ισραήλ σε βάρος της, σύμφωνα με τις οποίες 12 από τους 13.000 εργαζομένους της έχουν εμπλακεί στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Οι ισραηλινές κατηγορίες οδήγησαν στην αναστολή της χρηματοδότησης από πλευράς ορισμένων μεγάλων χωρών-δωρητών, όπως των ΗΠΑ, αλλά κάποιες άρχισαν και πάλι να προσφέρουν βοήθεια.

«Η Unrwa είναι η ραχοκοκαλιά της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα», δήλωσε η Αν Μπεάτε Κρίστιανσεν Τβινεράιμ, η υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης της Νορβηγίας.

«Ο πόλεμος, οι κατηγορίες του Ισραήλ, οι αδιάκοπες επιθέσεις σε βάρος του οργανισμού και η παρακράτηση των πόρων από τους βασικούς δωρητές έφεραν την Unrwa σε εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση», πρόσθεσε.

Αυτά τα 100 εκατ. κορόνες θα προστεθούν στα 275 εκατ. κορόνες που δόθηκαν τον Φεβρουάριο από τη Νορβηγία στην υπηρεσία του ΟΗΕ, διευκρίνισε το υπουργείο, που ανέφερε ότι σχεδόν 200 από τους εργαζομένους της υπηρεσίας έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v