Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μήνυση κατά της UBS από τον Ρώσο μεγιστάνα Ουσμάνοφ

Οι δικηγόροι του μεγιστάνα κατηγορούν την ελβετική τράπεζα ότι έστειλε στις γερμανικές αρχές ψευδείς αναφορές που οδήγησαν σε έρευνα κατά του πελάτη τους.

Μήνυση κατά της UBS από τον Ρώσο μεγιστάνα Ουσμάνοφ

Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Αλισέρ Ουσμάνοφ κατέθεσε μήνυση κατά της UBS, κατηγορώντας την τράπεζα ότι οδήγησε στη διενέργεια έρευνας εναντίον του από τις γερμανικές αρχές, αφού έστειλε σειρά «μη τεκμηριωμένων αναφορών» για τις συναλλαγές του, δήλωσαν οι δικηγόροι του τη Δευτέρα.

Οι δικηγόροι του μεγιστάνα περιέγραψαν τις αναφορές ως «παράλογες και αβάσιμες, αν όχι εν γνώσει τους ψευδείς» και είπαν ότι η UBS τις υπέβαλε μεταξύ 2018 και 2022 στη Μονάδα Χρηματοοικονομικών Πληροφοριών της Γερμανίας, την υπηρεσία που είναι αρμόδια για την καταπολέμηση του ξεπλύματος χρήματος.

«Η UBS παραβίασε το απόρρητο των δεδομένων πελατών, διέδωσε παραπλανητικούς ισχυρισμούς για τον πελάτη και παραβίασε κατάφωρα το γενικό δικαίωμα της προσωπικότητας», ανέφεραν οι δικηγόροι του Ουσμάνοφ σε δήλωση, προσθέτοντας ότι ο δισεκατομμυριούχος είχε καταθέσει μήνυση κατά της τράπεζας στη Φρανκφούρτη στις 7 Ιουνίου.

Ο Ουσμάνοφ είναι ένας από τους Ρώσους επιχειρηματίες που έχουν πληγεί από τις δυτικές κυρώσεις μετά την εισβολή στην Ουκρανία, με την ΕΕ να τον περιγράφει ως έναν από τους «αγαπητούς ολιγάρχες» του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Η UBS αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο στους  Financial Times για τη μήνυση. Το δικαστήριο της Φρανκφούρτης αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v