Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάνσας κατά Pfizer: Ηξερε ότι το εμβόλιο κορωνοϊού είχε παρενέργειες

«Η Pfizer δήλωσε ότι το εμβόλιο ήταν ασφαλές, παρόλο που γνώριζε ότι συνδεόταν με σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, όπως μυοκαρδίτιδα, περικαρδίτιδα, αποτυχημένες κυήσεις, θανάτους», τονίζει η Πολιτεία.

Κάνσας κατά Pfizer: Ηξερε ότι το εμβόλιο κορωνοϊού είχε παρενέργειες

Το Κάνσας μήνυσε τη Δευτέρα την Pfizer, κατηγορώντας τον φαρμακευτικό κολοσσό ότι παραποίησε την ασφάλεια του εμβολίου Covid-19 και παραβίασε τον νόμο της πολιτείας για την προστασία των καταναλωτών.

Η αγωγή κατατέθηκε από τον Γενικό Εισαγγελέα της πολιτείας Kris Kobach στο Περιφερειακό Δικαστήριο του Κάνσας, στην κομητεία Thomas County. Η αγωγή ισχυρίζεται ότι η φαρμακοβιομηχανία παραπλάνησε το κοινό όταν δήλωσε ότι διαθέτει ένα ασφαλές και αποτελεσματικό εμβόλιο Covid-19.

Η Pfizer δήλωσε ότι το εμβόλιό της θα απέτρεπε τη μετάδοση της Covid-19, παρόλο που η εταιρεία γνώριζε ότι δεν είχε ποτέ μελετήσει την επίδραση του εμβολίου της στη μετάδοση του ιού, σύμφωνα με την αγωγή.

«Η Pfizer δήλωσε ότι το εμβόλιο Covid-19 ήταν ασφαλές, παρόλο που γνώριζε ότι το εμβόλιο Covid-19 συνδεόταν με σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της μυοκαρδίτιδας και της περικαρδίτιδας, αποτυχημένων κυήσεων και θανάτων», έγραψε η πολιτεία στην αγωγή.

Οι ενέργειες και οι δηλώσεις της Pfizer σχετικά με το εμβόλιο Covid-19 παραβίασαν τον νόμο του Κάνσας για την προστασία των καταναλωτών, ανεξάρτητα από το αν κάποιος μεμονωμένος καταναλωτής έλαβε τελικά το εμβόλιο Covid-19 της Pfizer, ανέφερε η καταγγελία.

Η εταιρεία χορήγησε περισσότερες από 3,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου στο Κάνσας από τις 7 Φεβρουαρίου 2024, σύμφωνα με την αγωγή.

Η καταγγελία ανέφερε επίσης ότι η Pfizer διατηρούσε τη δική της βάση δεδομένων ανεπιθύμητων ενεργειών, χωριστά από το ομοσπονδιακό σύστημα αναφοράς ανεπιθύμητων ενεργειών εμβολίων (VAERS), ένα εθνικό σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης που διαχειρίζονται η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων και τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων για τον εντοπισμό πιθανών προβλημάτων ασφάλειας σε εμβόλια που έχουν λάβει άδεια κυκλοφορίας στις ΗΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v