Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μίτσκοσκι: Δεν θα παρεκκλίνω από τη «μακεδονική» ιδέα

Με πληθώρα αναφορών όπου σε καμία δεν χρησιμοποίησε τον επιθετικό προσδιορισμό «βόρεια», ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της γείτονος ξεδίπλωσε το μανιφέστο του, τείνοντας χείρα φιλίας στις αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις υπέρ κοινών εθνικών θέσεων.

Μίτσκοσκι: Δεν θα παρεκκλίνω από τη «μακεδονική» ιδέα

Ο αρχηγός του δεξιού κόμματος VMRO-DPMNE και εντολοδόχος πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας Χρίστιαν Μίτσκοσκι, στο πλαίσιο χθεσινής εκδήλωσης στην πόλη Βέλες για τη συμπλήρωση 34 χρόνων από την ίδρυση του κόμματός του, δήλωσε ότι θα αγωνιστεί για την επίτευξη στρατηγικών στόχων της χώρας, όπως η ένταξη στην ΕΕ και οι καλές σχέσεις με τους στρατηγικούς εταίρους, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση που θα σχηματίσει έχει δεσμευτεί να επαναφέρει τη «Μακεδονία», όπως αποκάλεσε τη χώρα του, στη θέση που της αξίζει ως ευημερούσα δημοκρατία.

«Δεν θα χαθούμε στο δρόμο με συμφωνίες χωρίς αρχές που πλήττουν το κράτος μας. Η διέξοδος θα είναι η δουλειά μας, και το μέλλον μας θα είναι η δύναμή μας, η οποία θα προέλθει από τη θέληση του "μακεδονικού" λαού», ανέφερε ακόμη ο Μίτσκοσκι.

Πρόσθεσε ότι ο κύριος στόχος του θα είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στους κρατικούς θεσμούς, η εξάλειψη της διαφθοράς και η διασφάλιση του κράτους δικαίου.

«Το VMRO-DPMNE υπάρχει για τη "Μακεδονία"», ανέφερε ακόμη ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι και απέστειλε μήνυμα, όπως είπε, προς όλα τα νέα κυβερνητικά στελέχη να «σηκώσουν τα μανίκια», διότι τους περιμένει σκληρή δουλειά και οι ισχυρές μεταρρυθμίσεις είναι μπροστά τους.

«Κανείς δεν επιτρέπεται να παρεκκλίνει. Δεν έχουμε ούτε εκατό ημέρες, ούτε καμία άλλη περίοδο χάριτος. Κανένας από σας δεν μπορεί να ασχολείται με ιδιωτικές επιχειρήσεις ενώ ασκεί κρατικό αξίωμα και πρέπει να παραμείνετε προσιτοί προς τους πολίτες. Το VMRO-DPMNE υπάρχει για τη "Μακεδονία"», ανέφερε ο Μίτσκοσκι.

Επιπλέον υπογράμμισε ότι, παρά τις διαφορές με το απερχόμενο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SDSM) και άλλα κόμματα, θα εργαστεί για την οικοδόμηση ισχυρών θέσεων σε στρατηγικά ζητήματα για τη χώρα.

«Ως αρχηγός ενός κόμματος που επιδιώκει και εργάζεται για τη "μακεδονική" εθνική ενότητα, προτείνω διάλογο για όλα τα σημαντικά θέματα που αφορούν το κράτος και έχουν σημασία για τους πολίτες. Τείνω το χέρι μου για τη "μακεδονική" εθνική ενότητα σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα για τη χώρα. Ελπίζω να ξεπεράσουμε τα τεράστια προβλήματα και να καθίσουμε στο τραπέζι για να συζητήσουμε το μέλλον της πατρίδας μας», δήλωσε ο Μίτσκοσκι, τονίζοντας ότι δεν θα παρεκκλίνει «από την ιδέα της "Μακεδονίας"».

«Στην ορκωμοσία της κυβέρνησης θα χρησιμοποιήσω τη συνταγματική ονομασία»

Σε συνέντευξή του στον μεγαλύτερο σε τηλεθέαση ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό των Σκοπίων «SITEL», ο Μίτσκοσκι ανέφερε ότι στην ορκωμοσία της κυβέρνησής του, η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο, θα χρησιμοποιήσει τη συνταγματική ονομασία της χώρας (σ.σ. Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας).

Την ίδια ονομασία θα χρησιμοποιεί και στις επαφές του στο εξωτερικό με ξένους ηγέτες, είπε.

Ωστόσο, στο εσωτερικό της χώρας, τόσο στις δημόσιες εμφανίσεις του όσο και στις δηλώσεις του θα χρησιμοποιεί το όνομα «Μακεδονία», διότι, όπως είπε, γι' αυτόν το όνομα της χώρας και της πατρίδας του είναι «Μακεδονία».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v