Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σήμα JPMorgan για εισροές $40 δισ. σε ομόλογα Ινδίας

Μεγάλα πορτοφόλια, χρηματοπιστωτικές και επενδυτικές εταιρείες ενδιαφέρονται κα σχεδιάζουν διαφοροποίηση χαρτοφυλακίων ώστε να αντικατοπτρίζουν το μείγμα που προτείνει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα. Εναλλακτική απέναντι σε Κίνα και Ρωσία.

Σήμα JPMorgan για εισροές $40 δισ. σε ομόλογα Ινδίας

Στις 28 Ιουνίου, η JPMorgan Chase & Co. σχεδιάζει να προσθέσει το ινδικό δημόσιο χρέος στον μεγαλύτερο δείκτη ομολόγων της στις αναδυόμενες αγορές.

Αυτή η κίνηση αναμένεται να ενισχύσει τις παγκόσμιες επενδύσεις στα ινδικά κρατικά ομόλογα έως και 40 δισ. δολ., καθώς οι επενδυτικές και χρηματοπιστωτικές εταιρείες προσαρμόζουν τα χαρτοφυλάκια τους για να αντικατοπτρίζουν το μείγμα τοποθετήσεων που προτείνει η αμερικανική τράπεζα ως οδηγό.

Τον Ιανουάριο, το Bloomberg Index θα αρχίσει να περιλαμβάνει ομόλογα της Ινδίας, ενώ και ο βρετανικός FTSE Russell σκέφτεται να προσθέσει την Ινδία στους δείκτες σταθερού εισοδήματός.

«Υπάρχουν ακόμη προβλήματα», δήλωσε τον Μάιο η Gloria Kim, επικεφαλής στο τμήμα επενδύσεων σε παγκόσμιους δείκτες στη JPMorgan. Ωστόσο, «τα σχόλια της αγοράς μέχρι στιγμής ήταν σε μεγάλο βαθμό θετικά, με την πλειονότητα των πελατών του δείκτη μας να είναι ήδη έτοιμοι για συναλλαγές».

Από τότε που η JPMorgan ανακοίνωσε την απόφασή της τον Σεπτέμβριο, οι επενδύσεις στο εξωτερικό σε ινδικά κρατικά ομόλογα αυξήθηκαν κατά 10 δισ. δολ., μετά τις καθαρές εκροές από το 2020 έως το 2022.

Τον Ιούνιο, τα συναλλαγματικά αποθέματα της Ινδίας έφτασαν σε υψηλό επίπεδο και η ρουπία ήταν το νόμισμα με τις καλύτερες επιδόσεις στην αναδυόμενη Ασία έναντι του δολαρίου από τις αρχές του 2024, παρόλο που το αμερικανικό νόμισμα έχει ενισχυθεί παγκοσμίως.

Τα ινδικά κρατικά ομόλογα έδωσαν στους επενδυτές απόδοση 4,5% φέτος, υστερώντας μόνο από την Αργεντινή μεταξύ των ομολόγων των αναδυόμενων αγορών.

Με την Κίνα να αντιμετωπίζει οικονομικές προκλήσεις, τη Ρωσία να είναι απομονωμένη λόγω της εισβολής της στην Ουκρανία και με κανέναν άλλον προφανή υποψήφιο να τις αντικαταστήσει, η ισχυρή οικονομική επέκταση της Ινδίας έχει καταστήσει τη χώρα κορυφαία επιλογή για τους επενδυτές που αναζητούν διαφοροποίηση χαρτοφυλακίων.

Τα ευνοϊκά δημογραφικά της στοιχεία, η προσεκτική κεντρική τράπεζα και το ιστορικό της δημοσιονομικής ευθύνης συμβάλλουν στην απήχησή της, αναφέρουν αναλυτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v