Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επεσαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων σημείωσαν πτώση 11% εν μέσω μειώσεων σε αρκετές μεγάλες αγορές, ενώ το μερίδιό τους στο σύνολο μειώθηκε επίσης.

Επεσαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ευρώπη πούλησαν 2,6% λιγότερα οχήματα τον Μάιο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, καθώς οι αγοραστές είναι διστακτικοί στις ακόμα υψηλές τιμές των ηλεκτρικών μοντέλων.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι ταξινομήσεις νέων αυτοκινήτων μειώθηκαν σε 1,09 εκατομμύρια τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Κατασκευαστών Αυτοκινήτων. Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών οχημάτων σημείωσαν πτώση 11% εν μέσω μειώσεων σε αρκετές μεγάλες αγορές, ενώ το μερίδιό τους στο σύνολο μειώθηκε επίσης.

Το υψηλό κόστος δανεισμού και η υποτονική ανάπτυξη σε όλη την Ευρώπη επιβαρύνουν το καταναλωτικό κλίμα. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες παλεύουν με τις χαμηλές πωλήσεις EV, καθώς οι οδηγοί απομακρύνονται από τις υψηλές τιμές και τις υποβαθμισμένες υποδομές φόρτισης. Η κίνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτόν τον μήνα να επιβάλει πρόσθετους δασμούς στα κινεζικά EV απειλεί να κάνει πιο ακριβές τις εισαγόμενες εναλλακτικές λύσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v