Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΗΠΑ: Επισπεύδουμε την παράδοση Patriot στην Ουκρανία

Προτεραιότητα έναντι άλλων συμμάχων για προμήθεια πυραύλων έχει το Κίεβο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου. Ωστόσο. η τροποποίηση του πλάνου «δεν θα επηρεάσει τις αποστολές σε Ταϊβάν και Ισραήλ».

ΗΠΑ: Επισπεύδουμε την παράδοση Patriot στην Ουκρανία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έλαβαν την απόφαση να επαναπροσδιορίσουν τις προτεραιότητες των προγραμματισμένων παραδόσεων Patriot και άλλων πυραύλων, που θα σταλούν στην Ουκρανία η οποία βρίσκεται σε «απεγνωσμένη ανάγκη» για περισσότερες δυνατότητες αντιαεροπορικής άμυνας εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου με τη Ρωσία, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι.

Οι ΗΠΑ «έλαβαν τη δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση» να δώσουν προτεραιότητα στην Ουκρανία έναντι άλλων συμμάχων για την παράδοση πυραύλων αντιαεροπορικής άμυνας, δήλωσε ο Κίρμπι, προσθέτοντας ότι οι εξαγωγές σε άλλες χώρες κυρίως πυραύλων Patriot και NASAMS θα «καθυστερήσουν».

Οι άλλες χώρες θα παραλάβουν τους πυραύλους που έχουν παραγγείλει, αλλά αργότερα απ' ό,τι είχε προγραμματιστεί. Ο Κίρμπι είπε επίσης ότι η αλλαγή προτεραιοτήτων δεν θα επηρεάσει τις αποστολές σε Ταϊβάν και Ισραήλ. Χάρη σ' αυτή την απόφαση, η Ουκρανία θα λάβει, όπως ο ίδιος δήλωσε, εκατοντάδες πυραύλους.

Η πρώτη παράδοση στην Ουκρανία θα γίνει τις προσεχείς εβδομάδες, μεταδίδει το Reuters.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v