Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Apple καθυστερεί το λανσάρισμα λειτουργιών A.I. στην Ευρώπη

Ο τεχνολογικός κολοσσός δεν θα κυκλοφορήσει το Apple Intelligence στην Ευρώπη επικαλούμενη αβεβαιότητες που προκύπτουν από το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο στο μπλοκ.

H Apple καθυστερεί το λανσάρισμα λειτουργιών A.I. στην Ευρώπη

Η Apple προειδοποίησε ότι δεν θα διαθέσει τις νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης του iPhone στην Ευρώπη, επικαλούμενη τις «αβεβαιότητες» που προκύπτουν από τους νέους κανόνες των Βρυξελλών για τον ανταγωνισμό στην ψηφιακή αγορά.

Ο κατασκευαστής του iPhone αποκάλυψε νέες λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης πριν από δύο εβδομάδες, σε αυτό που ο διευθύνων σύμβουλος Τιμ Κουκ περιέγραψε ως το «επόμενο μεγάλο βήμα».

Ωστόσο, ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι η κυκλοφορία του «Apple Intelligence» θα καθυστερήσει στην Ευρώπη.

Η αιτία σύμφωνα με την Apple είναι η δυσκολία να γίνει το σύστημα συμβατό με τους κανόνες της ΕΕ, οι οποίοι απαιτούν από την εταιρεία να καταστήσει βασικά μέρη του λογισμικού iOS και των υπηρεσιών App Store διαλειτουργικά με τρίτα μέρη.

«Λόγω των ρυθμιστικών αβεβαιοτήτων που επιφέρει ο Νόμος για τις Ψηφιακές Αγορές», δήλωσε η Apple την Παρασκευή, «δεν πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να διαθέσουμε τρία από αυτά τα νέα χαρακτηριστικά — το iPhone Mirroring, τις βελτιώσεις SharePlay Screen Sharing και το Apple Intelligence — στους χρήστες μας στην ΕΕ φέτος».

Η Apple και οι Βρυξέλλες βρίσκονται εδώ και μήνες σε διαμάχη όσον αφορά τη συμμόρφωσή της τεχνολογικής εταιρείας με τους νέους ευρωπαϊκούς ρυθμιστικούς κανόνες. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v