Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πυραυλική επίθεση από τη Ρωσία κατά του Κιέβου, δυο τραυματίες

Από τους τρεις πυραύλους που εξαπέλυσε η Ρωσία, τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας κατέστρεψαν τους δύο πάνω από την περιοχή του Κιέβου, ανακοίνωσε ο διοικητής της πολεμικής αεροπορίας της Ουκρανίας Μίκολα Ολεστσούκ.

Πυραυλική επίθεση από τη Ρωσία κατά του Κιέβου, δυο τραυματίες

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν και πολλά κτίρια κατοικιών και άλλα υπέστησαν ζημιές από την πυραυλική επίθεση που εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύχτας η Ρωσία στην περιοχή του Κιέβου, ανακοίνωσε σήμερα ο επικεφαλής της δημόσιας διοίκησης της περιοχής.

Από τους τρεις πυραύλους που εξαπέλυσε η Ρωσία, τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας κατέστρεψαν τους δύο πάνω από την περιοχή του Κιέβου, ανακοίνωσε επίσης ο διοικητής της πολεμικής αεροπορίας της Ουκρανίας Μίκολα Ολεστσούκ.

Στην ανακοίνωσή του στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram, ο Ολεστσούκ δεν διευκρινίζει τι συνέβη με τον τρίτο πύραυλο.

Από τα συντρίμμια των πυραύλων τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι, οι οποίοι δεν χρειάστηκε να νοσηλευθούν, διευκρίνισε σε ανάρτησή του στο Telegram ο Ρουσλάν Κραβτσένκο, επικεφαλής της διοίκησης της περιοχής του Κιέβου.

Από τα συντρίμμια προκλήθηκαν επίσης ζημιές σε έξι πολυώροφες πολυκατοικίες και σε πάνω από 20 ιδιωτικές κατοικίες, πρόσθεσε ο Κραβτσένκο. Επιπλέον υπέστησαν ζημιές πρατήριο φυσικού αερίου, φαρμακείο, διοικητικό κτίριο και τρία αυτοκίνητα στην περιοχή.

Το Κίεβο, η γύρω περιοχή του και άλλες περιοχές σε όλη την Ουκρανία βρίσκονταν σε καθεστώς συναγερμού για αεροπορικές επιθέσεις για περίπου μία ώρα σήμερα το πρωί, από τις 04:50 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος).

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο Reuters ότι άκουσαν αρκετές εκρήξεις εντός και γύρω από το Κίεβο εκείνη την ώρα, διευκρινίζοντας ότι ακούγονταν όπως όταν συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας πλήττουν όπλα στον αέρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v