Mεγάλη πτώση κατέγραψαν οι πωλήσεις της Gucci το πρώτο τρίμηνο του 2025 καθώς οι προσπάθειες της Kering να αναζωογονήσει τη μεγαλύτερη μάρκα της δεν έχουν αποδώσει καρπούς.
Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Kering ανέφερε ότι οι πωλήσεις της Gucci βούτηξαν 25% το πρώτο τρίμηνο.
Οι αναλυτές προέβλεπαν υποχώρηση κατά 24%.
Η αγορά πολυτελών αγαθών διέρχεται μια περίοδο υποτονικής ανάπτυξης και οι δασμοί που ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχουν σκοτεινιάσει περαιτέρω τις προοπτικές.
Απογοητευτικά ήταν και τα αποτελέσματα των Hermès και Louis Vuitton.
«Η ανάκαμψη της Gucci δεν έχει γίνει ορατή ακόμα και πιθανότατα θα αντιμετωπίσει ένα πιο δύσκολο περιβάλλον, καθώς η ζήτηση για πολυτελή αγαθά περιορίζεται» ανέφερε αναλυτής της Bernstein σε σημείωμα.
Η Kering, η οποία έχει ακόμα στο χαρτοφυλάκιο της τις Yves Saint Laurent, Bottega Veneta και Balenciaga, λαμβάνει το 60% των κερδών της από τη Gucci.