Porsche: Πέφτουν οι πωλήσεις, ανεβαίνουν οι τιμές

Οποιος πρόλαβε, πρόλαβε να αγοράσει μια φθηνή Porsche. Μετά το πικ των αγορών, αφού οι Αμερικανοί οδηγοί έσπευσαν να προλάβουν την επιβολή δασμών, τώρα η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία βλέπει πτώση στις πωλήσεις και καλοβλέπει ανατιμήσεις στα μοντέλα της.

Porsche: Πέφτουν οι πωλήσεις, ανεβαίνουν οι τιμές

Πτώση στις πωλήσεις της αναμένει η Porsche, καθώς οι καταναλωτές έσπευσαν για αγορές νωρίτερα φέτος, προκειμένου να προλάβουν την επιβολή δασμών στα αυτοκίνητα που επέβαλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Οι οδηγοί έσπευσαν να αγοράσουν οχήματα για να προλάβουν τους δασμούς, δήλωσε η επικεφαλής προμηθειών της Porsche Μπάρμπαρα Φρένκελ. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία είναι από τις πιο εκτεθειμένες στους δασμούς, διότι δεν διαθέτει εργοστάσιο στις ΗΠΑ.

«Θα υπάρξει μια πτώση και μετά πρέπει να δούμε πώς θα επιστρέψει ο καταναλωτής», δήλωσε η Φρένκελ σε συνέδριο που διοργάνωσαν οι Financial Times στο Λονδίνο.

Η μάρκα, που ελέγχεται από τη Volkswagen, αντιμετωπίζει μείωση της ζήτησης για ηλεκτρικά οχήματα, πτώση των πωλήσεων στην Κίνα και πλέον πρόσθετο κόστος από τις εμπορικές εντάσεις. Οι ΗΠΑ ξεπέρασαν πρόσφατα την Κίνα ως η κορυφαία αγορά της Porsche, χάρη στην ισχυρή ζήτηση για τα μοντέλα Macan και Cayenne, ωστόσο τα εισάγει πλήρως από την Ευρώπη.

Η Porsche εξακολουθεί να σταθμίζει το ενδεχόμενο αύξησης στις τιμές, καθώς δεν θα είναι σε θέση να απορροφήσει το κόστος των τρεχόντων δασμών μόνη της, δήλωσε η Φρένκελ. Η αβεβαιότητα που προκαλείται από τους δασμούς επηρεάζει αρνητικά τις καταναλωτικές δαπάνες, πρόσθεσε.

«Αν ήμουν πελάτισσα, δεν θα το καταλάβαινα», είπε. «Αν ολόκληρη η βιομηχανία χρειαστεί να αυξήσει τις τιμές κι έτσι προκύψει νέα βάση, είναι μια υπόθεση -αλλά στο μεταξύ θα υπάρξει πτώση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v