Σε χαμηλά ενός μήνα οι αποδόσεις των ευρωομολόγων

Σταθεροποιητικά κινείται η απόδοση του 10ετούς ελληνικού, στο 3,4%.

Σε χαμηλά ενός μήνα οι αποδόσεις των ευρωομολόγων

Οι αποδόσεις των ομολόγων της ευρωζώνης διαμορφώθηκαν σε χαμηλά ενός μηνός σήμερα Πέμπτη, καθώς τα ομόλογα σε όλο τον κόσμο βοηθήθηκαν από τα χθεσινά στοιχεία των ΗΠΑ που έδειξαν ότι ο πληθωρισμός υποχώρησε ελαφρώς τον Απρίλιο.

Τα στοιχεία υποστηρίζουν τα στοιχήματα ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μπορεί να μειώσει τα επιτόκια δύο φορές φέτος και, με τη σειρά της, να διευκολύνει τη ζωή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία είναι πιθανό να ξεκινήσει τον κύκλο μείωσης των επιτοκίων της τον επόμενο μήνα.

Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς ομολόγου, που αποτελεί σημείο αναφοράς για το μπλοκ της ευρωζώνης, διατηρείται στο 2,4%, το χαμηλότερο επίπεδο από τις 15 Απριλίου. Την Τετάρτη σημείωσε πτώση σχεδόν 12 μονάδων βάσης.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 0,3% τον περασμένο μήνα, μετά την άνοδο κατά 0,4% τον Μάρτιο και τον Φεβρουάριο, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Γραφείο Στατιστικής Εργασίας του υπουργείου Εργασίας. Εξαιρουμένων των ευμετάβλητων στοιχείων των τροφίμων και της ενέργειας, αυξήθηκε κατά 0,3% τον Απρίλιο, μετά από άνοδο 0,4% για τρεις συνεχόμενους μήνες.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιταλίας παραμένει στο 3,7%, επίσης σε χαμηλό ενός μηνός, μετά από πτώση 16 μονάδων βάσης την Τετάρτη, τη μεγαλύτερη μονοήμερη πτώση της εδώ και ένα χρόνο. Σταθεροποιητικά κινείται και η απόδοση του 10ετούς ελληνικού, στο 3,4%.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v