Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Παπαθανάσης: Στο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση του Ζαππείου Μεγάρου

Το έργο, συνολικής δημόσιας δαπάνης 8.104.629,57 €, αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση και απόδοση του εμβληματικού κτιρίου, από την κατηγορία Ε΄ στην κατηγορία Β΄, αλλά και τον ευρύτερο εκσυγχρονισμό του, με την επισκευή και την αποκατάσταση ζημιών στην υποδομή του.

Παπαθανάσης: Στο ΕΣΠΑ η ενεργειακή αναβάθμιση του Ζαππείου Μεγάρου

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ανακοινώνει την ένταξη της ενεργειακής αναβάθμισης του Ζαππείου Μεγάρου στο Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή 2021-2027».

Συγκεκριμένα, το έργο, συνολικής δημόσιας δαπάνης 8.104.629,57 €, αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση και απόδοση του εμβληματικού κτιρίου, από την κατηγορία Ε΄ στην κατηγορία Β΄, αλλά και τον ευρύτερο εκσυγχρονισμό του, με την επισκευή και την αποκατάσταση ζημιών στην υποδομή του.

Μεταξύ άλλων, προβλέπονται παρεμβάσεις όπως η τοποθέτηση θερμομόνωσης και υγρομόνωσης στις στέγες, τοποθετήσεις ξύλινων κουφωμάτων με ενεργειακούς υαλοπίνακες, αντικαταστάσεις αντλιών θερμότητας και κεντρικών κλιματιστικών μονάδων, αντικατάσταση αντλιών πρωτεύοντος και δευτερεύοντος κυκλώματος ψύξης – θέρμανσης με νέες πιο αποδοτικές αντλίες, αντικατάσταση των υδραυλικών δικτύων με νέα, εγκατάσταση νέων δικτύων αεραγωγών, νέα εγκατάσταση φωτισμού με λαμπτήρες τεχνολογίας LED με δυνατότητα αυτοματισμών φωτισμού.

Η σχετική πράξη εκδόθηκε από την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης- Ταμείου Συνοχής, με δικαιούχο την Επιτροπή Ολυμπίων & Κληροδοτημάτων, το Δ.Σ. της οποίας έχει τη διοικητική οργάνωση του ιστορικού κτιρίου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v