Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Euro2day RSS Feeds

Όλες οι ειδήσεις του Euro2day.gr είναι διαθέσιμες μέσω της υπηρεσίας RSS. Μέσω των RSS Feeds του Euro2day μπορείτε να λαμβάνετε άμεσα και δωρεάν όλα τα οικονομικά νέα, ενσωματώνοντας τα στο πρόγραμμα ανάγνωσης ειδήσεων που χρησιμοποιείτε.*

*Οι υπηρεσίες RSS του Euro2day παρέχονται δωρεάν αποκλειστικά και μόνο για ιδιωτική χρήση, από φυσικά πρόσωπα. Για οποιαδήποτε άλλη χρήση και αναπαραγωγή, εντός ή εκτός του Διαδικτύου θα πρέπει να υπάρξει ειδική έγγραφη άδεια από την εταιρία Media2day, κάτοχο παντός είδους πνευματικών και άλλων δικαιωμάτων της ιστοσελίδας Εuro2day.gr

Τι είναι τα RSS;

Η τεχνολογία RSS (Really Simple Syndication) είναι ένα format ανταλλαγής περιεχομένου βασισμένο στη γλώσσα XML και αποτελεί έναν απλό τρόπο για την αποστολή πληροφοριών. Το μόνο που χρειάζεστε είναι να δηλώσετε στο προγράμματος ανάγνωσης ειδήσεων (RSS News Reader), ποια ακριβώς νέα επιθυμείτε να λαμβάνετε, και αυτομάτως θα σας αποστέλλονται όλες οι νέες ειδήσεις και πληροφορίες σχετικά με τα νέα που έχετε επιλέξει. Με αυτόν τον τρόπο δεν απαιτείτε η συνεχής σας επίσκεψη στην ιστοσελίδα ώστε να ψάχνετε να βρείτε αν υπάρχουν νέα άρθρα στο θέμα που σας ενδιαφέρει.

Πώς μπορώ να χρησιμοποιήσω τα RSS Feed;

1. Χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα ανάγνωσης ειδήσεων (News Aggregator)

Ο πιο εύκολος τρόπος για να ανακτήσετε το περιεχόμενο των καναλιών του Euro2day, είναι η χρήση ενός προγράμματος ανάγνωσης ειδήσεων (RSS News Reader). Πρόκειται για freeware εφαρμογές τις οποίες μπορείτε να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας ώστε να λαμβάνετε αυτόματα το περιεχόμενο που έχετε επιλέξει. Προκειμένου να προσθέσετε κάποια κατηγορία στο πρόγραμμα ανάγνωσης ειδήσεων που χρησιμοποιείτε, κάνετε δεξί κλικ σε κάποια από τις κατηγορίες που υπάρχουν επιλέγετε "Αντιγραφή συντόμευσης" (Copy shortcut), και τέλος κάνετε Επικόλληση (Paste) της συντόμευσης στο πεδίο διευθύνσεων του προγράμματος.

Διαλέξτε κάποιο από τα παρακάτω προγράμματα ανάγνωσης RSS:

RSS News Readers για Windows
RssReader: http://www.rssreader.com/
SharpReader: http://www.sharpreader.net/
Freereader: http://www.feedreader.com/
Awasu: http://www.awasu.com/index.php

Online Νews Readers
NewsGator: http://www.newsgator.com/ngs/default.aspx
My Yahoo: http://my.yahoo.com/

RSS News Readers για MacOS X
Netnewswire: http://www.newsgator.com/Individuals/NetNewsWire/
Newsfire: http://www.newsfirerss.com/

2. Ενσωματώνοντας το RSS feed στο προσωπικό σας (ιστολόγιο) blog

Ένας άλλος τρόπος χρήσης της υπηρεσίας είναι ενσωματώνοντας το περιεχόμενο του feed που επιθυμείτε στο προσωπικό σας blog. Με αυτόν τον τρόπο εμπλουτίζετε το περιεχόμενο του blog σας και πολλοί αναγνώστες σας μπορούν να διαβάζουν όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Euro2day μέσω του ιστολογίου σας.

v