Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προφυλακίστηκαν ηγετικά μέλη των χούλιγκαν του Ρέντη

Απολογούνται οι 67. Προφυλακίστηκαν ο 31χρονος «Κοκός», ο μάνατζερ και άλλοι πέντε. Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο αδελφός του προφυλακισμένου 18χρονου. Τι υποστήριξε για τη μοιραία ναυτική φωτοβολίδα.

Προφυλακίστηκαν ηγετικά μέλη των χούλιγκαν του Ρέντη

Από το πρωί του Σαββάτου στα δικαστήρια απολογούνται στους ανακριτές οι κατηγορούμενοι για την εγκληματική ομάδα οπαδών, στην οποία αποδίδεται εμπλοκή στη δολοφονική επίθεση κατά του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Επτά κρίθηκαν προφυλακιστέοι μέχρι στιγμής.

Ειδικότερα, απολογήθηκαν το Σάββατο στην Ευελπίδων οι 31 από τους 67 συλληφθέντες για τη δολοφονία στου Ρέντη. Μεταξύ των προφυλακιστέων βρίσκεται και 31χρονος που φέρεται να έχει ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση των χούλιγκαν, ο οποίος είναι γνωστός στις αρχές ως «Κοκός». 

Ο βασικός κατηγορούμενος, που έχει βαρύ ποινικό παρελθόν και καταδίκες για ρατσιστική επίθεση, άρχισε να αυτοτραυματίζεται στα χέρια, στο άκουσμα ότι παραμένει προφυλακιστέος, και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο «Σωτηρία». Δεν διατρέχει κίνδυνο.

Προφυλακίστηκε επίσης ο μάνατζερ γνωστού τράπερ, ο οποίος αρνείται όσα του αποδίδονται, πλην όμως ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν πως πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή. Ο εν λόγω κατηγορούμενος, που στο παρελθόν είχε ποινική εμπλοκή σε οπαδικές υποθέσεις, φέρεται να ισχυρίζεται πως την ώρα των επεισοδίων βρισκόταν έξω από το γήπεδο, σε ταχυφαγείο. Αποδίδει την εμπλοκή του στην άρνησή του να τεθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων που του προτάθηκε προκειμένου να καταθέσει στοιχεία για τα οποία, όπως φέρεται να αναφέρει, δεν είχε καμία γνώση. Επιπλέον, υποστηρίζει πως έχει μπει στο στόχαστρο και οπαδών της ομάδας, στο «παιχνίδι" ανταγωνισμού για το ποιοι θα έχουν επιρροή».

Μεταξύ των προφυλακιστέων βρίσκεται και 33χρονος, κάτοικος Γερμανίας, κατηγορούμενος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ηθική αυτουργία στη δολοφονία.

Αφέθηκαν ελεύθεροι 24, με περιοριστικούς όρους, μεταξύ αυτών και ο 16χρονος αδερφός του προφυλακισμένου 18χρονου. Την υπόθεση χειρίζονται πέντε ανακριτές, ενώ σε βάρος των 67 συλληφθέντων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για 28 αδικήματα, με 12 απ' αυτά να είναι κακουργήματα.

Στον 16χρονο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της εμφάνισης στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης παρακολούθησης αθλητικών αγώνων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ανήλικος αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι πρώτη φορά έπιασε στα χέρια του ναυτική φωτοβολίδα και όταν κατάλαβε πόσο επικίνδυνη είναι την έριξε κάτω.

Ο 16χρονος, μεταξύ άλλων, φέρεται να είπε: «Ξαφνικά μετά από το πρώτο σετ άνοιξε η πόρτα του γηπέδου και είδα περίπου 100 άτομα να βγαίνουν προς τα έξω τρέχοντας. Τότε ο αδερφός μου τους ακολούθησε για να δει τι συμβαίνει. Στην προσπάθειά μου να προσεγγίσω τον αδερφό μου που βρισκόταν αρκετά πιο μπροστά από μένα, παρέμεινα στο σημείο κάποια λεπτά μέσα στο πλήθος, όταν κάποιος άγνωστος μου έδωσε να κρατήσω μια φωτοβολίδα. Πρώτη φορά στη ζωή μου έπιανα φωτοβολίδα. Δεν ήξερα τι ακριβώς είναι και πώς λειτουργεί. Μόλις συνειδητοποίησα ότι στο χέρι μου υπάρχει κάποιο επικίνδυνο αντικείμενο, φοβήθηκα. Αμέσως την άφησα από το χέρι μου και την πέταξα αμέσως κάτω».

Η διαδικασία συνεχίζεται για τους υπόλοιπους. Σήμερα Κυριακή απολογούνται οι τελευταίοι 32 κατηγορούμενοι, μεταξύ αυτών τρία φερόμενα ως διευθυντικά στελέχη και ταυτόχρονα κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία στη δολοφονία Λυγγερίδη. Οι δυο εξ αυτών γνωστοί με τα παρατσούκλια «Κοντός» και «Ρουμάνος». Πέντε έχουν ήδη αφεθεί ελεύθεροι. Μέχρι τώρα, συνολικά έχουν προφυλακιστεί 10 άτομα, 7 χθες και 3 προχθές για ναρκωτικά.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v