Με περιοδείες και… TikTok η προεκλογική καμπάνια Μητσοτάκη

Σε ποια σημεία δίνει έμφαση η κυβέρνηση. Τα κοινά που απευθύνεται ο πρωθυπουργός. Ο «πονοκέφαλος» της ακρίβειας και το εργαλείο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Με περιοδείες και… TikTok η προεκλογική καμπάνια Μητσοτάκη

Από τη Χίο σήμερα και τη Χαλκίδα αύριο το απόγευμα ξεκινά ο νέος και τελικός -ενόψει ευρωεκλογών- γύρος περιοδειών του πρωθυπουργού στην επικράτεια.

Ο κ. Μητσοτάκης φέρεται αποφασισμένος να καλύψει και τις 13 περιφέρειες της χώρας μέσα στις επόμενες 30 μέρες, επενδύοντας στην προσωπική επαφή με τους πολίτες στους οποίους θα θέσει τα διλήμματα της κάλπης.

Στην κορυφή της ρητορικής του πρωθυπουργού θα είναι η ανάγκη πολιτικής σταθερότητας που θα προκύψει από τις εκλογές της 9ης Ιουνίου, όπως εξηγεί, «όχι γιατί θα πάμε σε εθνικές εκλογές αν υπάρξει κακό αποτέλεσμα για τη ΝΔ, αλλά για να υλοποιήσουμε ένα τολμηρό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα για το οποίο και ψηφιστήκαμε από τον ελληνικό λαό πριν από 10 μήνες».

Στο Μέγαρο Μαξίμου υπενθυμίζουν σε κάθε ευκαιρία ότι μέσα σε αυτό το διάστημα, η κυβέρνηση έχει υλοποιήσει ένα μεγάλο κομμάτι του οικονομικού της προγράμματος με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, καθώς και μεταρρυθμίσεις όπως η επιστολική ψήφος, τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, ο νέος δικαστικός χάρτης, οι παρεμβάσεις σε υποδομές των νοσοκομείων και των κέντρων υγείας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι να «επαναπατρίσει» τους ψηφοφόρους της ΝΔ που για διάφορους λόγους έχουν απομακρυνθεί -ή έστω κρατούν αποστάσεις- από την κυβερνώσα παράταξη, αποτρέποντας την ψήφο διαμαρτυρίας ή την αποχή από τις κάλπες.

Έμφαση ο πρωθυπουργός δίνει στην καθημερινότητα του πολίτη και στο πλαίσιο αυτό επισκέφθηκε χθες το Αττικό Νοσοκομείο, όπου ενημερώθηκε για τα δύο μεγάλα έργα που υλοποιούνται σε αυτό. Όπως είπε, «σε δύο χρόνια από τώρα, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι παρεμβάσεις που δρομολογούνται, οι πολίτες θα μπορούν πραγματικά να πειστούν ότι δουλεύουμε εντατικά για να δημιουργήσουμε ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας που να τους αξίζει και που να μπορεί να αντιμετωπίζει κάθε ιατρική τους ανάγκη, όσο σοβαρή και αν είναι αυτή».

Πανευρωπαϊκή διάσταση

Για το θέμα της ακρίβειας, που αποτελεί και τον αριθμό 1 «πονοκέφαλο» για την κυβέρνηση, το Μέγαρο Μαξίμου απορρίπτει εμφατικά τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην ακρίβεια, επιμένει στην πανευρωπαϊκή διάσταση του θέματος και προτάσσει ως μοναδική λύση τις μόνιμες και στοχευμένες παρεμβάσεις.

Το μεγάλο ζητούμενο, όπως εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, πέραν των έκτακτων παρεμβάσεων, των ελέγχων και όλων όσων προωθεί και εφαρμόζει η κυβέρνηση εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι να συνεχιστούν αυτά τα μόνιμα μέτρα. «Δηλαδή, να συνεχίσουμε η αύξηση του μέσου μισθού ή του κατώτατου μισθού να υπερκαλύπτει και τον πληθωρισμό, ο οποίος υπάρχει σωρευτικά τα τελευταία χρόνια, με βέβαια απώτερο στόχο, όταν θα υποχωρεί ο πληθωρισμός και θα έχουμε και μειώσεις τιμών, να φανούν και περισσότερο αυτές οι παρεμβάσεις στα εισοδήματα των πολιτών».

Όσον αφορά την προεκλογική στρατηγική, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επιμένοντας σε μια δοκιμασμένη λύση από τις περσινές εθνικές εκλογές, έχει πυκνώσει τελευταία -και θα συνεχίσει έτσι- τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και ειδικά του δημοφιλούς στη νεολαία TikTok. Επιδίωξή του, η επαφή με πιο νεανικά κοινά, με πιο ανάλαφρες, αλλά και ουσιώδεις συχνά, αναρτήσεις.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v