Περιοδεία Κασσελάκη στον Εύοσμο, συναντήθηκε με ποντιακές οργανώσεις

Ο Στέφανος Κασσελάκης επανέλαβε την πάγια διεκδίκηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αναγνώριση της Γενοκτονίας καθώς και τις δεσμεύσεις του κόμματος στο ζήτημα.

Περιοδεία Κασσελάκη στον Εύοσμο, συναντήθηκε με ποντιακές οργανώσεις

Συνάντηση με Ποντιακές Οργανώσεις πραγματοποίησε, με φόντο την Ημέρα της Γενοκτονίας Ποντιακού Ελληνισμού, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλο, τους υποψήφιους ευρωβουλευτές Έλενα Κουντουρά και Παναγιώτη Κουρουμπλή καθώς και τους βουλευτές Α' Θεσσαλονίκης του κόμματος, Ράνια Θρασκιά, Κατερίνα Νοτοπούλου και Χρήστο Γιαννούλη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν:

Η Χριστίνα Σαχινίδου, Πρόεδρος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων, η Βιβή Κουρτίδου, γραμματέας της Ομοσπονδίας και τα μέλη του Δ.Σ., Σούζη Ζαρογουλίδου και Μελίνα Αμπατζίδου.

Ο Ιωάννης Κοτζαγερίδης, Πρόεδρος του Συλλόγου «Παναγία Σουμελά».

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελληνοποντίων Παλιννοστούντων (ΠΟΣΕΠ), Αλέξανδρος Μιχαηλίδης, η αντιπρόεδρος, Ηλιάνα Κοπαΐδου και ο γενικός γραμματέας, Αλέξανδρος Νταμαντσίδης.

Ιωάννης Αποστολίδης, Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης.

Ο Στάθης Τσομίδης, εκ μέρους του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ποντιακού Ελληνισμού (ΠΑΣΠΕ).

Ο Στέφανος Κασσελάκης επανέλαβε την πάγια διεκδίκηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αναγνώριση της Γενοκτονίας καθώς και τις δεσμεύσεις του κόμματος, «όπως τις είχε διατυπώσει ο Αλέξης Τσίπρας, τον Μάιο του 2023, από το Μενίδι»:

· συγκρότηση μόνιμης και διαρκούς επιτροπής στη Βουλή για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, την περίοδο 1914- 1923,

· πρωτοβουλίες της «Επιτροπής επεξεργασίας προτάσεων για τη διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης των Ελλήνων του Πόντου»,

· ενίσχυση της εκμάθησης της Ιστορίας του ποντιακού ελληνισμού στα σχολικά βιβλία και ενεργή στήριξη της Έδρας Ποντιακών Σπουδών στο ΑΠΘ,

· ενίσχυση του αγώνα σε διεθνές, αλλά και διμερές διπλωματικό επίπεδο, για την προστασία των Χριστιανικών μνημείων στην Τουρκία.

· απόφαση προκειμένου να τιμάται η 19η Μαΐου καθολικά και αμετάθετα.

Επίσης, υπενθύμισε τις τρεις προτάσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για τους παλιννοστούντες ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση:

1. καταβολή της Εθνικής Σύνταξης στα 15 χρόνια μόνιμης κατοικίας στην Ελλάδα, με πλήρη καταβολή του επιδόματος για τους ανασφάλιστους υπερήλικους ομογενείς,

2. νέα ρύθμιση με την οποία διαγράφονται πρόστιμα, προσαυξήσεις και κάθε είδους τόκοι που επιβαρύνουν τα αρχικά δάνεια που έλαβαν οι παλιννοστούντες ομογενείς - το υπόλοιπο δάνειο ρυθμίζεται για εξόφληση σε 240 άτοκες δόσεις ως 100 ευρώ το μήνα,

3. απλοποίηση των διαδικασιών ιθαγένειας στη βάση ευρωπαϊκών προτύπων.

Διότι, όπως υπογράμμισε ο Στέφανος Κασσελάκης, «είναι απαράδεκτο να ταλαιπωρούνται οι οικογένειες των Ελλήνων παλιννοστούντων με θέματα ιθαγένειας».

Περιοδεία στον Εύοσμο 

Στη συνέχεια, ο Στέφανος Κασσελάκης πραγματοποίησε περιοδεία στον Εύοσμο και συνομίλησε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα με πολίτες και επαγγελματίες της περιοχής, μπήκε σε καφέ και άκουσε με προσοχή αιτήματα της τοπικής κοινωνίας.

«Φέρτε έναν φρέσκο αέρα, πιο ανθρώπινο, στην πολιτική. Στηρίξτε τον ΣΥΡΙΖΑ, τον Στέφανο και την ομάδα του» είναι το μήνυμα που εξέπεμψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Όταν μου λέτε μη μασάς, κράτα γερά, δυνατά, σας ευχαριστώ για τις ευχές, αλλά τις επιστρέφω σε εσάς», είπε σε χαρακτηριστικό διάλογο με πολίτες.

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία παρατήρησε πως κυβερνά πέντε χρόνια τώρα και δεν μπορεί ακόμα να λέει ότι «για όλα φταίει ο Τσίπρας του 2015».

Ο Στ. Κασσελάκης επισκέφθηκε και το προεκλογικό περίπτερο του ΠΑΣΟΚ, όπου συνομίλησε με τον Αντώνη Τασόπουλο, πρώην γραμματέα της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής, τον Χάρη Κατσάνη, αναπληρωτή γραμματέα και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής και την Κατερίνα Νικολαΐδου, πρώην γραμματέα.

Τους ρώτησε από πότε είναι οργανωμένοι, του απάντησαν από πολλά χρόνια, «σχεδόν από την ίδρυση του κόμματος, από την περίοδο του Ανδρέα Παπανδρέου».

«Εμείς θέλουμε να κυβερνήσουμε καλύτερα, για το καλό όλου του κόσμου. Όπως έκανε τη συμφιλίωση το 1981 ο Ανδρέας, να μονοιάσουμε όλη τη χώρα, να βάλουμε τους αδύναμους πάνω απ’ όλα, ώστε κανείς να μην μείνει πίσω», επισήμανε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ευχήθηκε «καλή δύναμη» στα μέλη του ΠΑΣΟΚ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v