Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ρίχνει €10 δισ. για επενδύσεις σε μικροτσίπ η Ιταλία

«Η χώρα ετοιμάζεται να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς μικροηλεκτρονικών στην Ευρώπη», είπε ο υπουργός Βιομηχανίας Αντόλφο Ούρσο. Πρώτη κίνηση με €3,2 δισ. από startup της Σιγκαπούρης.

Ρίχνει €10 δισ. για επενδύσεις σε μικροτσίπ η Ιταλία

Η ιταλική κυβέρνηση σχεδιάζει να επενδύσει περίπου 10 δισ. ευρώ στη βιομηχανία ημιαγωγών εντός του έτους, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ansa, επικαλούμενο τον υπουργό Βιομηχανίας Αντόλφο Ούρσο.

«Η Ιταλία ετοιμάζεται να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς μικροηλεκτρονικών στην Ευρώπη», είπε ο Ούρσο σε δημοσιογράφους στην Πεσκάρα, όπου συνεδριάζει το κυβερνών κόμμα «Αδέρφια της Ιταλίας» αυτό το Σαββατοκύριακο.

Τον Μάρτιο, όπως αναφέρει το Bloomberg, ο ίδιος υπουργός ανακοίνωσε επένδυση 3,2 δισ. ευρώ από τη startup της Σιγκαπούρης Silicon Box για την κατασκευή ενός εργοστασίου τσιπ στη βόρεια Ιταλία. Η εν λόγω ανακοίνωση ακολούθησε την αποτυχία της κυβέρνησης να πείσει τον αμερικανικό γίγαντα κατασκευής μικροτσίπ Intel να επενδύσει.

«Πιστεύω ότι τις επόμενες εβδομάδες θα είμαστε σε θέση να κάνουμε άλλες εξίσου σημαντικές ανακοινώσεις», είπε ο Ούρσο, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v