Επιθετική κίνηση από την BBVA για την εξαγορά της Banco de Sabadell

Πιθανή επιτυχία θα δημιουργούσε έναν νέο ισπανικό τραπεζικό γίγαντα με περιουσιακά στοιχεία άνω του 1 τρισεκατομμυρίου ευρώ.

Επιθετική κίνηση από την BBVA για την εξαγορά της Banco de Sabadell

Η Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA ξεκίνησε μια επιθετική κίνηση για την εξαγορά της Banco de Sabadell SA, λίγες μέρες αφότου προηγούμενη προσφορά της απορρίφθηκε από το Δ.Σ. της τελευταίας.

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας έκανε προσφορά για το σύνολο των μετοχών σε «εθελοντική βάση», η οποία έχει παρόμοιους όρους με την προηγούμενη προσφορά της. Την περασμένη εβδομάδα, είχε προτείνει αναλογία ανταλλαγής μιας νεοεκδοθείσας μετοχής BBVA για κάθε 4,83 μετοχές της Sabadell, όπως τώρα, η οποία αποτίμησε τη Sabadell σε περίπου 12 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το διοικητικό συμβούλιο της Sabadell στις 6 Μαΐου απέρριψε την προσέγγιση, λέγοντας ότι η προσφορά «υποτιμά σημαντικά τις δυνατότητες της Banco Sabadell και τις αυτόνομες προοπτικές ανάπτυξής της».

Πιθανή επιτυχία θα δημιουργούσε ένα νέο ισπανικό τραπεζικό γίγαντα με περιουσιακά στοιχεία άνω του 1 τρισεκατομμυρίου ευρώ. Η συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση της BBVA και της Sabadell θα ήταν περίπου 70 δισεκατομμύρια ευρώ, ή περίπου ίση με την αποτίμηση του μεγαλύτερου τραπεζικού ομίλου της Ισπανίας, της Banco Santander.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που η BBVA επιχειρεί να εξαγοράσει τη Sabadell καθώς και οι δύο τράπεζες διεξήγαγαν βραχύβιες διαπραγματεύσεις στα τέλη του 2020 για μια συμφωνία, πριν οι συνομιλίες καταρρεύσουν λόγω απόστασης στο τίμημα.

Η νέα προσφορά εξαρτάται από την αποδοχή από το 50,1% των μετόχων της Sabadell και την έγκριση των αρχών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v