«Μετρημένη διεύρυνση» των επιχειρήσεων στη Ράφα αποφάσισε η ισραηλινή κυβέρνηση

Πράσινο φως από το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ, παράλληλα με τη συνέχιση της διαπραγματευτικής προσπάθειας για συμφωνία. Ερώτημα αν παραβιάζεται ή όχι η κόκκινη γραμμή Μπάιντεν.

«Μετρημένη διεύρυνση» των επιχειρήσεων στη Ράφα αποφάσισε η ισραηλινή κυβέρνηση

Το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ ενέκρινε τη «μετρημένη διεύρυνση» της επιχείρησης των ισραηλινών δυνάμεων στη Ράφα σε ψηφοφορία που διεξήγαγε χθες Πέμπτη βράδυ, παρότι έδωσε οδηγίες στους διαπραγματευτές να συνεχίσουν τις προσπάθειες για την επίτευξη συμφωνίας για τους ομήρους, ανέφερε σήμερα ο ιστότοπος Axios επικαλούμενος μη κατονομαζόμενες πηγές.

Σύμφωνα με τον Axios, δύο από τις πηγές ανέφεραν πως η διεύρυνση της στρατιωτικής επιχείρησης δεν θα περάσει την κόκκινη γραμμή του Τζο Μπάιντεν, ενώ η τρίτη πηγή είπε πως θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι περνάει τη γραμμή που έθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, καθώς σταματά ένα μέρος της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς το Ισραήλ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποίησε αυτή την εβδομάδα ότι θα σταματήσει ορισμένες αποστολές όπλων προς το Ισραήλ εάν γίνει η εισβολή στην πόλη του νότου της Γάζας, καθώς υπάρχει γενικευμένη ανησυχία για την τύχη πάνω από 1 εκατ. αμάχων που έχουν καταφύγει εκεί.

Οι ακροδεξιοί Ισραηλινοί υπουργοί καταψήφισαν την απόφαση για συνέχιση των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Times of Israel

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v