Δύο άμαχοι νεκροί από ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο

Ο τεχνικός κινητής τηλεφωνίας είχε πάρει άδεια από τους κυανόκρανους του ΟΗΕ για έργα σε χωριό της μεθορίου. Ο τραυματιοφορέας βρισκόταν στο σημείο για να περιθάλψει θύματα προηγούμενου χτυπήματος. Αμφότεροι νεκροί.

Δύο άμαχοι νεκροί από ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο

Ένας ντόπιος τραυματιοφορέας και ένας τεχνικός εταιρείας κινητής τηλεφωνίας σκοτώθηκαν σήμερα από ισραηλινό πλήγμα στον νότιο Λίβανο, όπου καθημερινά η Χεζμπολάχ και ο ισραηλινός στρατός ανταλλάσσουν πυρά, μετέδωσε το δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων ANI.

Ο τεχνικός και ο τραυματιοφορέας, μέλος της ένωσης προσκόπων Αλ Ρισάλα, που συνδέεται με το κίνημα Αμάλ, οργάνωσης συμμάχου της Χεζμπολάχ, σκοτώθηκαν «από ισραηλινή επίθεση στο Ταΐρ Χάρφα», χωριό στα σύνορα με το Ισραήλ, σύμφωνα με την πηγή.

Ο τεχνικός εκτελούσε εργασίες συντήρησης στις κεραίες της τοπικής εταιρείας Touch. Η ομάδα των τεχνικών στην οποία μετείχε είχε λάβει άδεια από τους κυανόκρανους του ΟΗΕ για να κάνει έργα στην περιοχή.

Η Αλ Ρισάλα επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο τον θάνατο του τραυματιοφορέα, ο οποίος είχε πάει στο χωριό για να βοηθήσει τα θύματα προηγούμενου πλήγματος. «Το δεύτερο πλήγμα ακολούθησε πολύ γρήγορα και ένας από τους νέους σκοτώθηκε», ανέφερε.

Από την έναρξη του πολέμου στη Γάζα, πριν από επτά μήνες, έχουν σκοτωθεί 402 άνθρωποι στον νότιο Λίβανο. Οι περισσότεροι ήταν μαχητές της Χεζμπολάχ, όμως μεταξύ αυτών ήταν και 79 άμαχοι, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου. Από την πλευρά του Ισραήλ έχουν σκοτωθεί 14 στρατιώτες και 9 άμαχοι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v