Κέρδη στη Wall με το βλέμμα στη μείωση επιτοκίων

Οι πιέσεις στην αγορά εργασίας των ΗΠΑ οδηγούν σε ελπίδες για ψαλίδι στα επιτόκια από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα. Μεγαλύτερη δυναμική διατηρεί ο Nasdaq - κερδίζει 1,6%. Ανοδος 0,8% για Dow και S&P.

Κέρδη στη Wall με το βλέμμα στη μείωση επιτοκίων

Ανοδικά κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, αφού η έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Απριλίου, η οποία ήταν ηπιότερη της αναμενόμενης, ενίσχυσε τις ελπίδες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να αρχίσει σύντομα να μειώνει τα επιτόκια.

O Dow Jones κερδίζει 0,8% και βρίσκεται στις 38.547 μονάδες, ο S&P με ίδια άνοδο φτάνει στις 5.108 μονάδες, ενώ μεγαλύτερη δυναμική διατηρεί ο Nasdaq που με άνοδο κατά 1,6% διαμορφώνεται στις 16.100 μονάδες.

Οι νέες θέσεις εργασίας - εξαιρουμένου του τομέα γεωργίας - έδειξε ότι αυξήθηκαν κατά 175.000 τον περασμένο μήνα, λιγότερο από τις 240.000 θέσεις εργασίας που ανέμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε έρευνα του Dow Jones. Το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 3,9%, έναντι 3,8% τον προηγούμενο μήνα.

"Τα στοιχεία είναι ήπια σε όλους τους τομείς, κάτι που είναι συνολικά θετικό για τις αγορές", δήλωσε ο Jamie Cox, διευθύνων σύμβουλος της Harris Financial Group. "Το γεγονός ότι η αύξηση των μισθών είναι επίσης ήπια θα βοηθήσει να απομακρυνθούν από το τραπέζι οι ανησυχίες για μια μαζική αναζωπύρωση του πληθωρισμού".

Μετά την ασθενέστερη του αναμενόμενου αύξηση της απασχόλησης και τη συγκρατημένη αύξηση των μισθών τον Απρίλιο, οι traders υπολογίζουν πλέον μια δεύτερη μείωση των επιτοκίων μέχρι το τέλος του έτους. Η πιθανότητα αυξήθηκε σε περίπου 72% την Παρασκευή - ήταν μικρότερη από 50% μία μέρα πριν, σύμφωνα με το FedWatch της CME Group που παρακολουθεί την τιμολόγηση των προθεσμιακών αγορών.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v