Epsilon Net: Η αιφνιδιαστική είσοδος της TeamSystem και τα ερωτήματα

(Upd2) Ο ιταλικός όμιλος ανακοίνωσε ότι απέκτησε τις τελευταίες ημέρες θέση 0,57%. Με νεότερη ανακοίνωσή του γνωστοποιεί ότι θα το διαθέσει στο πλαίσιο της Δημόσιας Πρότασης.

Epsilon Net: Η αιφνιδιαστική είσοδος της TeamSystem και τα ερωτήματα

Έκπληξη προκάλεσε η κίνηση της TeamSystem -μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες λογισμικού στην Ευρώπη- να αποκτήσει τουλάχιστον το 0,57% των μετοχών της Epsilon Net και με νέα ανακοίνωσή της να δηλώνει πως θα διαθέσει το όποιο ποσοστό της στην επικείμενη δημόσια πρόταση της General Atlantic.

Οι Ιταλοί της TeamSystem αποδίδουν την αρχική κίνησή τους σε «γενικούς επιχειρηματικούς σκοπούς» και με βάση το μέγεθoς του oμίλου, παράγοντες της αγοράς θεωρούν πως δεν επρόκειτο για μια κίνηση που αποσκοπούσε σε βραχυπρόθεσμο χρηματιστηριακό κέρδος (αγορά πολλών μετοχών κάτω από την τιμή της δημόσιας πρότασης και εν συνεχεία πώληση των μετοχών αυτών στα 12 ευρώ).

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, ως πιθανότερο σενάριο θεωρείται πως η συγκεκριμένη κίνηση απέβλεπε αρχικά στη συγκέντρωση ενός σαφώς μεγαλύτερου ποσοστού σε τιμές χαμηλότερες της δημόσιας πρότασης, με σκοπό τη συμμετοχή των Ιταλών στο μετοχικό σχήμα της Epsilon Net (Γιάννης Μίχος, Εθνική Τράπεζα, General Atlantic) και μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης, ή τη συνεργασία με αυτό.

Σε κάθε περίπτωση, οι Ιταλοί δεν κατάφεραν να συγκεντρώσουν σημαντικό ποσοστό μετοχών (το 0,57% έως τη 10η Μαΐου), ενώ η υποχρεωτική δημοσιοποίηση της θέσης κάθε επενδυτή που αποκτά άνω του 0,5% πιθανολογείται πως έπαιξε και αυτή τον δικό της ρόλο στα πράγματα (μετά την ανακοίνωση θα μπορούσε να επηρεαστεί σαφώς ανοδικά η τιμή της μετοχής στο ταμπλό του ΧΑ).

Σε κάθε περίπτωση, χρηματιστηριακοί κύκλοι εξακολουθούν να θεωρούν την επιτυχία της δημόσιας πρότασης της Epsilon Net ως το βασικότερο σενάριο (έχει συγκεντρωθεί ποσοστό άνω του 70%), χωρίς ωστόσο να αποκλείουν κάποια άλλη εξέλιξη.

Η ανακοίνωση της ιταλικής εταιρείας 

H TeamSystem είναι από τις μεγαλύτερες εταιρείες λογισμικού στην Ιταλία. Διαθέτει πάνω από δύο εκατομμύρια πελάτες, απασχολεί 4.800 εργαζόμενους, ενώ τα έσοδα του 2023 έφτασαν τα 851 εκατ. ευρώ.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Σε συνέχεια της γνωστοποίησής μας προς εσάς σχετικά με την απόκτηση από εμάς ποσοστού 0,57% των μετοχών της Epsilon Net S.A. (η Εταιρεία), θέλουμε να σας ενημερώσουμε (υπό το φως της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης (ΥΔΠ) που έχει υποβληθεί για την απόκτηση μετοχών εκδόσεως της Εταιρείας) ότι η επένδυσή μας διενεργήθηκε για γενικούς επιχειρηματικούς σκοπούς. Προτιθέμεθα πλέον να πωλήσουμε οποιεσδήποτε μετοχές της Εταιρείας τις οποίες κατέχουμε στο όχημα που υπέβαλε την ΥΔΠ, δηλ. στην Ginger Digital BidCo Μονοπρόσωπη Α.Ε., κατά ή πριν από τον διακανονισμό της ΥΔΠ, ή να προσφέρουμε αυτές τις μετοχές στην ΥΔΠ».

Η αρχική ανακοίνωση

Η Epsilon Net A.E. (η «Εταιρεία») ανακοινώνει, σύμφωνα με το Άρθρο 24, παράγραφος 2(β) του Ν. 3461/2006, πως η εταιρεία TeamSystem S.p.A. (η «TS»), από τις 02.05.2024 έως και τις 10.05.2024, απέκτησε μέσω χρηματιστηριακών συναλλαγών συνολικά 307.190 κοινές ονομαστικές μετοχές εκδόσεως της εταιρείας Epsilon Net A.E. (η «Εταιρεία»), έναντι ανώτατου τιμήματος 12,00 ευρώ ανά μετοχή.

Κατόπιν αυτών των αποκτήσεων, η TS κατέχει ποσοστό περίπου 0,57% των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας κατά την 10.05.2024.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v