Η Masdar ίδρυσε θυγατρική στην Ελλάδα

Η παρουσία στη χώρα μας του πολυεθνικού ομίλου από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Οι επενδύσεις σε πράσινη ενέργεια και οι συζητήσεις με Τέρνα Ενεργειακή.

Η Masdar ίδρυσε θυγατρική στην Ελλάδα

Στην ίδρυση της εταιρείας συμμετοχών Masdar Hellas προχώρησε ο πολυεθνικός όμιλος πράσινης ενέργειας Masdar, από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Σύμφωνα με τη βεβαίωση σύστασης που έχει αναρτηθεί στο Γ.Ε.ΜΗ, μοναδικός μέτοχος της θυγατρικής εταιρείας είναι η Masdar Trident Holding RSC Limited.

H Masdar, με παρουσία ήδη στην Ελλάδα, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της ΤΕΡΝΑ για την παραχώρηση σημαντικού μεριδίου της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακής. Πρόσφατα, υπογράφηκε συμφωνία συνεργασίας της χώρας μας με τον όμιλο, που εδραιώνει τη δέσμευση της κρατικής εταιρείας Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, να χρηματοδοτήσει έργα πράσινης υποδομής στον Πόρο.

Ο όμιλος στο παρελθόν έχει υπογράψει μνημόνιο κατανόησης με τη ΔΕH Ανανεώσιμες ως κοινοπραξία Masdar Taaleri Generation Doo - MTG, ενώ πριν τρία χρόνια υπέγραψε από κοινού με την Taaleri Energia συμφωνία με τους ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους Κωνσταντακόπουλου και Βασιλάκη για τη δημιουργία ηλιακού πάρκου στη Βοιωτία, ισχύος 65 MW.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v