Πρώτο ελληνικό εταιρικό ομόλογο που ψηφιοποιήθηκε με τεχνολογία blockchain

Η Xenios Blockchain Group S.A. συντόνισε το Πρώτο Ελληνικό Εταιρικό Ομόλογο που έχει Ψηφιοποιηθεί με τεχνολογία Blockchain. Εκδότης η Sadent SA.

Πρώτο ελληνικό εταιρικό ομόλογο που ψηφιοποιήθηκε με τεχνολογία blockchain

Η Xenios Blockchain Group S.A. (XBG) ανακοινώνει τον επιτυχή συντονισμό και την παροχή συμβουλών για το πρώτο ελληνικό εταιρικό ομόλογο που έχει ψηφιοποιηθεί με τεχνολογία blockchain και η έκδοσή του βασίζεται στον καινοτόμο νόμο ηλεκτρονικών τίτλων (eWpG) της Γερμανίας.

Το ομόλογο εκδόθηκε από τη Sadent S.A., σηματοδοτώντας ένα σημαντικό βήμα στην ψηφιακή χρηματοδότηση.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Xenios Blockchain, η πρωτοποριακή συναλλαγή υπογραμμίζει τις δυνατότητες της τεχνολογίας blockchain στη μεταμόρφωση των παραδοσιακών χρηματοοικονομικών πρακτικών και παράλληλα αναδεικνύει τον ηγετικό ρόλο της XBG στην αναπτυσσόμενη με γοργούς ρυθμούς αγορά ψηφιακών τίτλων.

Η ψηφιοποίηση του ομολόγου επιτρέπει την ενίσχυση της διαφάνειας, της ασφάλειας και της αποδοτικότητας, μειώνοντας παράλληλα το κόστος και αναδεικνύοντας τη σημαντική πρόοδο στον τρόπο έκδοσης και διαπραγμάτευσης εταιρικών ομολόγων και άλλων παραδοσιακών χρηματοοικονομικών μέσων.

Η XBG υπήρξε καθοριστική στην παροχή συμβουλών στην Sadent S.A. καθ' όλη τη διαδικασία της έκδοσης, διασφαλίζοντας τη συμμόρφωση με όλες τις κανονιστικές απαιτήσεις υπό το πλαίσιο του eWpG, σε συνεργασία με Γερμανούς και Ελβετούς εταίρους της. Επιπλέον, η XBG παρείχε εξειδικευμένες συμβουλές στους επενδυτές που συμμετείχαν στην ιδιωτική τοποθέτηση, για την ασφαλή αποθήκευση των ψηφιακών ομολόγων σε blockchain χαρτοφυλάκια. Αυτή η καθοδήγηση αποτελεί σημαντικό παράγοντα στη διασφάλιση της ακεραιότητας και της διαφύλαξης των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

«Η έκδοση του πρώτου ψηφιακού εταιρικού ομολόγου στην Ελλάδα ανοίγει νέους ορίζοντες στις χρηματοπιστωτικές αγορές παρέχοντας τεράστιες δυνατότητες στον εταιρικό και επενδυτικό κόσμο», δήλωσε ο Ιωάννης Μαρκάκης, Πρόεδρος της Xenios Blockchain Group S.A. και συνιδρυτής του AI Catalyst στην Ελλάδα. «Η διαφάνεια, η ασφάλεια, η ταχύτητα και η μείωση του κόστους είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που αποδεικνύουν ότι το Blockchain οδηγεί προς ένα πιο αποδοτικό τοπίο κεφαλαιαγορών με με ευρύτερη διαφοροποίηση, αυξημένη ρευστότητα και απελευθέρωση των επενδυτών».

«Η επιτυχής έκδοση του πρώτου ψηφιακού εταιρικού ομολόγου της Ελλάδας είναι ένα ιστορικό γεγονός τόσο για την εταιρεία μας όσο και για τον τομέα της ψηφιακής χρηματοδότησης στην Ελλάδα», δήλωσε ο Τάσος Ουρεϊλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Xenios Blockchain Group S.A. και συνιδρυτής της Hellenic Blockchain Association. «Αυτό το επίτευγμα αποδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητες της τεχνολογίας blockchain και θέτει ένα νέο πρότυπο για τις χρηματοοικονομικές συναλλαγές στην ευρωπαϊκή αγορά».

Η Xenios Blockchain Group S.A. στοχεύει να ηγηθεί του ψηφιακού μετασχηματισμού στον χρηματοοικονομικό τομέα, προωθώντας την υιοθέτηση της τεχνολογίας blockchain και διερευνώντας νέες ευκαιρίες που ωφελούν τόσο τις επιχειρήσεις όσο και τους επενδυτές

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v