G7: Σχέδιο στήριξης της Ουκρανίας με $50 δισ.

Το πακέτο στήριξης θα χρηματοδοτηθεί από τα «παγωμένα κρατικά ρωσικά περιουσιακά στοιχεία. Οι ΗΠΑ πιέζουν για να υπάρξει συμφωνία στη σύνοδο της G7 στην Ιταλία τον Ιούνιο.

G7: Σχέδιο στήριξης της Ουκρανίας με $50 δισ.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε συνομιλίες με συμμάχους για τη συγκέντρωση βοήθειας έως και 50 δισ. δολαρίων για την Ουκρανία, με τις τεράστιες δαπάνες να αποπληρώνονται με τα κέρδη από τα «παγωμένα» κρατικά ρωσικά περιουσιακά στοιχεία.

Το σχέδιο συζητείται μεταξύ των χωρών της G7, με τις ΗΠΑ να πιέζουν για την επίτευξη συμφωνίας όταν οι ηγέτες της ομάδας των επτά πλουσιότερων κρατών συναντηθούν στην Ιταλία τον Ιούνιο, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg.

Οι συζητήσεις είναι δύσκολες και μπορεί να χρειαστούν μήνες για την επίτευξη συμφωνίας, ανέφεραν.

Η κίνηση θα ασκήσει εκ νέου πίεση στην Ευρωπαϊκή Ένωση να εγκαταλείψει τις αντιρρήσεις της για τη χρήση των «παγωμένων» ρωσικών περιουσιακών στοιχείων.

Εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με την πρόταση αυτή η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, είπε ότι «είναι κάτι που συζητάμε».

«Ιδανικά, αυτό είναι κάτι στο οποίο θα θέλαμε να συμμετάσχει ολόκληρη η G-7,  όχι απλώς να το κάνουν μόνες τους οι ΗΠΑ» είπε στο Bloomberg σε συνέντευξή της στη Σεντόνα της Αριζόνα, την Παρασκευή.

 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v