Στα iPhone θέλει να βάλει το ChatGPT η Apple: Κοντά σε ντιλ με την OpenAI

Ο τεχνολογικός γίγαντας θέλει να φέρει χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές του. Είχε επίσης συνομιλίες με την Google για τη χρήση του Gemini.

Στα iPhone θέλει να βάλει το ChatGPT η Apple: Κοντά σε ντιλ με την OpenAI

Πολύ κοντά σε μια συμφωνία με την OpenAI βρίσκεται η Apple, προκειμένουν να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία της στα iPhone, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας να φέρει χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι δύο πλευρές έχουν οριστικοποιήσει τους όρους για ένα σύμφωνο σχετικά με τη χρήση των χαρακτηριστικών του ChatGPT στο iOS 18 της Apple, το επόμενο λειτουργικό σύστημα iPhone, δήλωσαν οι άνθρωποι, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν επειδή η κατάσταση είναι ιδιωτική. Η Apple έχει επίσης πραγματοποιήσει συνομιλίες με την Google της Alphabet σχετικά με την αδειοδότηση του chatbot Gemini της εταιρίας. Οι συζητήσεις αυτές δεν έχουν οδηγήσει σε συμφωνία, αλλά συνεχίζονται.

Μια συμφωνία με την OpenAI θα επέτρεπε στην Apple να προσφέρει ένα δημοφιλές chatbot στο πλαίσιο μιας πληθώρας νέων χαρακτηριστικών τεχνητής νοημοσύνης που σχεδιάζει να ανακοινώσει τον επόμενο μήνα. Το Bloomberg ανέφερε τον Απρίλιο ότι οι συζητήσεις με την OpenAI είχαν ενταθεί. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι μια συμφωνία θα ανακοινωθεί άμεσα.

Οι εκπρόσωποι της Apple, της OpenAI και της Google αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Η Apple σχεδιάζει να κάνει αίσθηση στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης τον Ιούνιο, όταν θα διοργανώσει το ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών. Στο πλαίσιο αυτής της ώθησης, η εταιρεία θα τρέξει ορισμένα από τα επερχόμενα χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης της μέσω κέντρων δεδομένων που είναι εξοπλισμένα με δικούς της εσωτερικούς επεξεργαστές, ανέφερε το Bloomberg.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v