Κόσοβο: Απαγόρευση εισόδου στον Σέρβο Πατριάρχη

«Η Πρίστινα με εντολή του πρωθυπουργού Κούρτι απαγόρευσε την είσοδο στον Πατριάρχη Πορφύριο και επτά επισκόπους, που θα παρίσταντο στην Ιερά Σύνοδο της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Πετς», ισχυρίζεται το Βελιγράδι.

Κόσοβο: Απαγόρευση εισόδου στον Σέρβο Πατριάρχη

Η Πρίστινα απαγόρευσε την είσοδο στον Πατριάρχη των Σέρβων Πορφύριο στο Κόσοβο, ανακοίνωσε ο επικεφαλής του γραφείου της σερβικής κυβέρνησης για το Κόσοβο Πέταρ Πέτκοβιτς.

«Οι αρχές στην Πρίστινα, με άμεση εντολή του Αλμπιν Κούρτι (σ.σ. πρωθυπουργού του Κοσόβου), απαγόρευσαν σήμερα στον Πατριάρχη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Πορφύριο και στους επτά επισκόπους που τον συνόδευαν την είσοδο στην επικράτεια του Κοσόβου και των Μετοχίων, προκειμένου να παραστούν στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Πατριαρχείο του Πετς», δήλωσε ο Πέτκοβιτς.

Ανέφερε ότι ο Σέρβος αξιωματικός σύνδεσμος ενημέρωσε έγκαιρα την Πρίστινα για το ταξίδι του προκαθήμενου της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην επίσημη έδρα του Πατριαρχείου στην πόλη Πετς (Πέκιον) και μόλις 12 λεπτά πριν την έλευση του στα διοικητικά σύνορα έφτασε η αρνητική απάντηση της κυβέρνησης του Κοσόβου.

Από την Πρίστινα δεν επιβεβαιώθηκε ακόμη ότι απαγορεύτηκε η είσοδος στον Πατριάρχη των Σέρβων Πορφύριο.

Στο Πατριαρχείο στην πόλη Πετς του Κοσόβου ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει αύριο Τρίτη η συνεδρίαση της εαρινής Αρχιερατικής Συνόδου της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Από το Πατριαρχείο ανακοινώθηκε ότι, εξαιτίας της απαγόρευσης εισόδου του Πατριάρχη και των αρχιερέων στο Κόσοβο, η Ιερά Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v