Influencers στο στόχαστρο οικονομικών αρχών στη Βρετανία

Γιατί κατηγορούνται αστέρες ριάλιτι τηλεόρασης, που έχουν εμφανιστεί σε εκπομπές όπως το Love Island και το The Only Way is Essex.

Influencers στο στόχαστρο οικονομικών αρχών στη Βρετανία

Οι ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου απήγγειλαν κατηγορίες σε influencers των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση ενός μη εγκεκριμένου συστήματος χρηματοοικονομικών συναλλαγών.

Η Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς δήλωσε ότι απήγγειλε κατηγορίες κατά εννέα ατόμων που εμπλέκονται στην προώθηση ενός συστήματος συναλλάγματος που συνδέεται με παράγωγα υψηλού κινδύνου στο Instagram, μεταξύ 2018 και 2021.

Μεταξύ των εννέα περιλαμβάνονται αστέρες ριάλιτι τηλεόρασης, που έχουν εμφανιστεί σε εκπομπές όπως το Love Island και το The Only Way is Essex.

Ο εποπτικός φορέας κατηγόρησε τον Emmanuel Nwanze, ηλικίας 30 ετών, για τη διαχείριση του επενδυτικού σχήματος και ισχυρίζεται ότι πλήρωσε επτά influencers των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση ενός λογαριασμού στο Instagram που παρείχε συμβουλές σχετικά με την αγορά και την πώληση συμβάσεων επί διαφορών (CFD) στους συνολικά 4,5 εκατ. ακολούθους τους.

Οι κατηγορούμενοι πρόκειται να εμφανιστούν ενώπιον του δικαστηρίου του Westminster τον Ιούνιο.

Ο Nwanze δεν μπορούσε να επικοινωνήσει άμεσα για σχόλια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v