Μέστερ: Η Fed πρέπει να κρατήσει τα επιτόκια ψηλά για μεγαλύτερο διάστημα

Τα εισερχόμενα οικονομικά δεδομένα καταδεικνύουν ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να αποκτήσουμε εμπιστοσύνη, υπογράμμισε η αξιωματούχος της Fed.

Μέστερ: Η Fed πρέπει να κρατήσει τα επιτόκια ψηλά για μεγαλύτερο διάστημα

H Fed χρειάζεται περισσότερα δεδομένα για να είναι βέβαιη ότι ο πληθωρισμός κινείται προς τον στόχο του 2%, δήλωσε η αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας, Λορέτα Μέστερ, υποστηρίζοντας ότι τα επιτόκια πρέπει να παραμείνουν ψηλά για μεγαλύτερο διάστημα. 

Η νομισματική πολιτική βρίσκεται σε καλή θέση αυτή τη στιγμή, επανέλαβε η Μέστερ, προσθέτοντας ότι αναμένει ο πληθωρισμός να επιβραδυνθεί με πιο αργό ρυθμό από ό,τι πέρυσι. 

«Τα εισερχόμενα οικονομικά δεδομένα καταδεικνύουν ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να αποκτήσουμε εμπιστοσύνη» σημείωσε η Μέστερ σε εκδήλωση στο Οχάιο. «Η διατήρηση της περιοριστικής στάσης για μεγαλύτερο διάστημα θα ήταν κατάλληλη στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο καθώς αποκτούμε μεγαλύτερη σαφήνεια για την πορεία του πληθωρισμού» ανέφερε. 

«Η τρέχουσα στάση της νομισματικής πολιτικής μας τοποθετεί σε καλό σημείο για να διαχειριστούμε τα ρίσκα που μπορεί να δημιουργηθούν» ανέφερε. «Μια πολύ πρόωρη ή μεγάλη μείωση των επιτοκίων χωρίς επαρκείς ενδείξεις που να μας δίνουν αυτοπεποίθηση ότι ο πληθωρισμός βρίσκεται σε σταθερή τροχιά για να επιστρέψει έγκαιρα πίσω στο 2% θα έθετε σε κίνδυνο την πρόοδο που έχουμε κάνει στον πληθωρισμό» τόνισε. 


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v