Ρωσία: Εξουδετερώσαμε πάνω από 100 ουκρανικά drones μέσα στην νύχτα

Στοχοποιήθηκαν κυρίως Κριμαία και Κρασνοντάρ, ενώ μικρότερης κλίμακας επιθέσεις δέχθηκαν Μπελγκορόντ και Κουρσκ. Νεκρή μία μητέρα και το τετράχρονο παιδί της στο χωριό Οκτιάμπρσκι.

Ρωσία: Εξουδετερώσαμε πάνω από 100 ουκρανικά drones μέσα στην νύχτα

Η Ρωσία υποστήριξε ότι στη διάρκεια της περασμένης νύκτας κατέστρεψε ή αναχαίτισε περισσότερα από 100 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, στη διάρκεια επιθέσεων που εξαπολύθηκαν εναντίον της νοτιοδυτικής ρωσικής επικράτειας και της προσαρτημένης Κριμαίας.

Σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως εξουδετερώθηκαν 51 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που επιτέθηκαν στην Κριμαία, 44 πάνω από την περιφέρεια του Κρασνοντάρ, έξι πάνω από την περιφέρεια του Μπελγκορόντ και άλλο ένα πάνω από εκείνη του Κουρσκ.

«Στη διάρκεια της νύκτας, η αεροπορία του Πολεμικού Ναυτικού και περιπολικά του στόλου της Μαύρης Θάλασσας κατέστρεψαν έξι μη επανδρωμένα σκάφη επιφανείας στα ύδατα της Μαύρης Θάλασσας», πρόσθεσε η πηγή αυτή.

Ο ρωσικός στρατός αναφέρει τακτικά ότι απώθησε νυκτερινές επιθέσεις ουκρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών, αλλά σπάνια υποστηρίζει ότι κατέρριψε τόσα πολλά.

Νωρίτερα ο κυβερνήτης της περιφέρειας του Μπελγκορόντ, που συνορεύει με την Ουκρανία, είχε ανακοινώσει το θάνατο μιας μητέρας και του τετράχρονου παιδιού της στη διάρκεια επίθεσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο χωριό Οκτιάμπρσκι.

Ένα όχημα, στο οποίο επέβαιναν τέσσερις άνθρωποι, έγινε στόχος μη επανδρωμένου αεροσκάφους, η μητέρα σκοτώθηκε επιτόπου και το τετράχρονο παιδί της υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο, δήλωσε ο Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ, διευκρινίζοντας ότι ένα άλλο μη επανδρωμένο αεροσκάφος στοχοθέτησε πρατήριο καυσίμων κοντά στο χωριό Μπεσονόφκα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v