Ρωσία: Θα απαντήσουμε ανάλογα σε διφορούμενη πυρηνική συμπεριφορά της Δύσης

Η Δύση έχει υιοθετήσει στάση στρατηγικής αβεβαιότητας προς τη Μόσχα, προσπαθώντας να καταστήσει δύσκολο να προβλέψουμε πώς θα αντιδράσει το NATO σε διάφορες καταστάσεις, δήλωσε ο υφ. Εξωτερικών. Σε λειτουργία διαχείρισης κρίσεων η διπλωματία.

Ρωσία: Θα απαντήσουμε ανάλογα σε διφορούμενη πυρηνική συμπεριφορά της Δύσης

Η Ρωσία θα απαντήσει με τον ίδιο τρόπο σε οποιαδήποτε διφορούμενη πυρηνική συμπεριφορά από τη Δύση, σημείωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Ριαμπκόφ, σύμφωνα με δηλώσεις του που μετέδωσε σήμερα το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η Δύση έχει υιοθετήσει στάση στρατηγικής αβεβαιότητας και ασάφειας προς τη Ρωσία, προσπαθώντας να καταστήσει δύσκολο για τη Μόσχα να προβλέψει πώς θα αντιδράσει το NATO σε διάφορες καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένου όσον αφορά τα πυρηνικά όπλα, πρόσθεσε.

«Η Ρωσία θα βάλει στην άκρη το θέμα των ‘κόκκινων γραμμών’ και θα απαντήσει στη Δύση με τον ίδιο τρόπο», υπογράμμισε επίσης ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Η διπλωματία της Ρωσίας με τη Δύση βρίσκεται σε λειτουργία διαχείρισης κρίσεων και επικεντρώνεται στην προσπάθεια να διασφαλίσει ότι οι εντάσεις δεν θα διαχυθούν σε μια μεγάλης κλίμακας σύγκρουση, τόνισε εξάλλου ο Ρώσος αξιωματούχος.

Οι εγγυήσεις ασφαλείας που επεδίωκε και συζήτησε με τη Δύση η Ρωσία το 2021 δεν έχουν πλέον σημασία, επεσήμανε, λέγοντας ότι η Μόσχα δεν έχει εμπιστοσύνη στην στρατιωτική συμμαχία του NATO.

«Η κλίμακα των προτεραιοτήτων μας, μεταξύ άλλων στον τομέα της εγγύησης της δικής μας ασφάλειας και της δημιουργίας ενός πιο σταθερού πλαισίου γι αυτές τις προσπάθειες, έχει αλλάξει εντελώς (από το 2021)», είπε.

«Αυτό που συμβαίνει στη δυτική κατεύθυνση είναι τώρα, πρώτα απ’ όλα, δουλειά του στρατού», πρόσθεσε.

«Η διπλωματία σε αυτήν την κατεύθυνση βρίσκεται, θα έλεγα, σε λειτουργία διαχείρισης κρίσεων και …πρόληψης διολίσθησης σε μια πραγματικά μεγάλης κλίμακας σύγκρουση», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v