Q&R: Δύναμη πυρός 19 εκατ. ευρώ για εξαγορές από την ΑΜΚ

Πώς προβλέπεται να διατεθούν τα 31 εκατ. ευρώ που σκοπεύει να αντλήσει η εταιρεία μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Στις 31 Μαϊου η Γενική Συνέλευση.

Q&R: Δύναμη πυρός 19 εκατ. ευρώ για εξαγορές από την ΑΜΚ

Τα σχέδιά της για την αξιοποίηση των κεφαλαίων που θέλει να αντλήσει μέσω της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου παρουσίασε η διοίκηση. Η Γενική Συνέλευση που θα πάρει τις σχετικές αποφάσεις έχει προσδιοριστεί για τις 31η Μαϊου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση, σε περίπτωση πλήρους κάλυψης της Αύξησης, τα συνολικά αντληθέντα κεφάλαια θα ανέλθουν σε ποσό €30,1 εκατ.. Από το ποσό αυτό θα αφαιρεθούν τα έξοδα έκδοσης των Νέων Μετοχών.

Η Εταιρεία θα χρησιμοποιήσει το σύνολο των καθαρών αντληθέντων κεφαλαίων ως εξής:

  1. Ποσό περίπου €19 εκατ. θα διατεθεί εντός 36 μηνών από την ολοκλήρωση της Αύξησης για την απόκτηση συμμετοχών ή/και την πραγματοποίηση εξαγορών σε άλλες εταιρείες πληροφορικής. 
  2. Ποσό περίπου €5 εκατ. θα διατεθεί εντός 36 μηνών από την ολοκλήρωση της Αύξησης για αγορά ακινήτου για τις ανάγκες στέγασης των κεντρικών γραφείων της Εταιρείας.
  3. Ποσό περίπου €2 εκατ. θα διατεθεί εντός 36 μηνών από την ολοκλήρωση της Αύξησης για την εξόφληση ισόποσου μέρους των υφισταμένων δανείων της Εταιρείας.
  4. Ποσό περίπου €4 εκατ. θα διατεθεί εντός 36 μηνών από την ολοκλήρωση της Αύξησης για την κάλυψη δαπανών ανάπτυξης νέων προϊόντων καθώς και την ενίσχυση του κεφαλαίου κίνησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v