Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 31 2006

Βουλή: Χθες Αράπογλου, σήμερα Γκαργκάνας

Με τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, κ. Γκαργκάνα, συνεχίζεται σήμερα το... πρόγραμμα ακροάσεων της Βουλής για το deal της Εθνικής με τη Finansbank, καθώς χθες οι βουλευτές της σχετικής Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων κόντεψαν να… βραδιάσουν, με τον κ. Αράπογλου να απαντά σε κάθε ερώτηση επί σχεδόν πέντε ώρες!

Με προεδρεύοντα τον βουλευτή της Ν.Δ., κ. Καλλιώρα, ξεκίνησε η διαδικασία, υπό την προεδρία του ”ομογάλακτου” κ. Σκρέκα ολοκληρώθηκε, καθώς στο μεταξύ ”έτρεχαν” και άλλες επιτροπές, ενώ παραλίγο ΔΕΝ θα υπήρχε χθες ακρόαση του κ. Αράπογλου, αφού η σχετική αίθουσα ήταν ”πιασμένη” μέχρι κάποια ώρα το μεσημέρι από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Το αποτέλεσμα, τέλος πάντων, ποιο ήταν, θα ρωτήσετε.

Ουδέν σημαντικό, θα απαντήσουμε. Ο πρόεδρος της ΕΤΕ πήγε εκεί, άκουσε όλα όσα τον ρώτησαν και απάντησε με προθυμία (σιγά μην έκανε δύο φορές το ίδιο λάθος, να δυσαρεστήσει τους εθνοπατέρες μας).

Οι βουλευτές της συμπολίτευσης έμειναν ικανοποιημένοι, σημειώνοντας ότι ήταν οργανωμένος, με στοιχεία, συγκροτημένος και ιδιαίτερα πειστικός.

Το αν πείστηκαν και οι βουλευτές της αντιπολίτευσης είναι άλλο θέμα, πράγμα όχι ασυνήθιστο στα ελληνικά πολιτικά χρονικά.

Πλην όμως, μαθαίνουμε, ορισμένους εξ αυτών (της κ. Β. Παπανδρέου περιλαμβανομένης, όπως έσπευσαν να σημειώσουν… ιδιωτικώς άλλοι βουλευτές του... ΠΑΣΟΚ, αναμφίβολα με μια δόση κακεντρέχειας) δεν τους βοηθούσαν καθόλου οι έως και… ανύπαρκτες γνώσεις τους για τα σύνθετα τραπεζικά και χρηματοοικονομικά θέματα.

Διότι όπως και να το κάνουμε, το αν μια εξαγορά είναι φτηνή ή ακριβή, αλλά και τον βαθμό ”επικίνδυνότητάς” της δεν ειναι ακριβώς εύκολο να τα διαπιστώσει κάποιος χωρίς ειδικές γνώσεις!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v