Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 20 2006

H UBS, οι συμπτώσεις και το… lobbying

Όπως ενδεχομένως θα θυμάστε, η UBS έχει παρουσιάσει έντονη δραστηριότητα, αναλυτική και επενδυτική, σε τρεις τραπεζικές μετοχές.

Στην περίπτωση της Αγροτικής (στην οποία έδινε και δίνει τιμή-στόχο περί τα 7,3-7,4 ευρώ) η μετοχή κατέρρευσε πρόσφατα έως τα 3,38 ευρώ και χθες έκλεισε στα 3,54 ευρώ.

Ας αφήσουμε όμως την Αγροτική κι ας περάσουμε στις υπόλοιπες, όπου επικεντρώνεται το τελευταίο διάστημα το ενδιαφέρον.

Σε ό,τι αφορά την Εμπορική, η τιμή-στόχος παραμένει σύμφωνα με τον οίκο (για τον οποίο λέγεται ότι τοποθέτησε σωρεία ”μεγαλοπελατών” στο μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας) στα 37 ευρώ, τιμή που δεν προσέγγισε ούτε η ίδια η Citigroup στην ανάλυση που εξέδωσε μετά τη δημόσια προσφορά της Credit Agricole (παρότι είναι και σύμβουλος πώλησης για το ποσοστό του Δημοσίου) περιοριζόμενη στα 32ευρώ.

Επίσης, η UBS εδώ και αρκετό καιρό έχει περιλάβει την Τράπεζα Κύπρου ανάμεσα στα top picks της όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά στο διεθνή χώρο, με τιμή-στόχο τα… 12,5 ευρώ!

Ως εκ… συμπτώσεως πάλι, την 2α Ιουνίου η UBS έκανε μια ακόμη κίνηση. Έβγαλε την Εθνική από τα πανευρωπαϊκά top picks και έβαλε στη θέση της την Πειραιώς, με την Κύπρου να κατέχει την πρώτη θέση μεταξύ αυτών των top picks!

Μιλάμε για μεγάλες και ωραίες… συμπτώσεις, τώρα που η Πειραιώς είναι μέτοχος της Κύπρου, η οποία με τη σειρά της ”εξετάζει το ενδεχόμενο” να υποβάλει ανταγωνιστική προσφορά για την… Εμπορική!

Αν δεν ήταν αυτές οι... ρημάδες οι συμπτώσεις, ούτε που θα ασχολούμαστε με τις αναμφιβόλως ”κουτσομπολίστικες” πληροφορίες που μας μεταφέρουν από το εξωτερικό.

Σύμφωνα με τις οποίες, η UBS κάνει ήδη… lobbying σε funds που είναι πελάτες της (και μέτοχοι της Εμπορικής), ώστε να μη δώσουν τις μετοχές τους στην Credit Agricole!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v