Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 22 2019

Η «νέα Eurobank», η «νέα Grivalia» και ο Γ. Χρυσικός

Η «νέα Eurobank», η «νέα Grivalia» και ο Γ. Χρυσικός

Για τη θέση του μη εκτελεστικού αντιπροέδρου της Eurobank θα προταθεί ο Γ. Χρυσικός, νυν διευθύνων σύμβουλος της Grivalia ΑΕΕΑΠ, όταν με το καλό ολοκληρωθεί ο εταιρικός μετασχηματισμός του νέου ομίλου.

Αυτό προκύπτει από την ετήσια οικονομική έκθεση 2018 της ΑΕΕΑΠ, η οποία έχει δημοσιευθεί εδώ και αρκετές ημέρες.

Το σχέδιο, που ανακοίνωσαν Eurobank και Grivalia στις 26 Νοεμβρίου 2018, προβλέπει τα εξής βήματα:

Αρχικά θα ολοκληρωθεί η απορρόφηση της ΑΕΕΑΠ από την τράπεζα ως τον Απρίλιο. Ακολούθως η εισηγμένη Eurobank θα μετασχηματισθεί σε εταιρεία συμμετοχών, με απόσχιση και εισφορά σε νέα τραπεζική θυγατρική (νέα Eurobank) όλων των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού.

Θα εξαιρεθούν μόνο οι μετοχές του οχήματος ειδικού σκοπού (SPV) για την τιτλοποίηση των 7 δισ. ευρώ (project Cairo), καθώς και οι τίτλοι ενδιάμεσης (mezzanine) και χαμηλής (junior) διαβάθμισης της ίδιας τιτλοποίησης. Τα παραπάνω assets θα ελέγχονται απευθείας από τη Holding.

Στη «νέα Eurobank», o Γ. Χρυσικός θα αναλάβει χρέη αντιπροέδρου ενώ θα είναι και μέλος της Επιτροπής Στρατηγικού Σχεδιασμού. Επιπρόσθετα, θα είναι εκ των βασικών μετόχων της «νέας Grivalia» (Grivalia Management Company).

Η νέα εταιρεία θα υπογράψει 10ετή σύμβαση με τη «νέα Eurobank», αναλαμβάνοντας τη διαχείριση του συνόλου των επενδύσεών της σε ακίνητα καθώς και του συνόλου των ανακτηθέντων ακινήτων.

Εκτιμάται ότι το υπό διαχείριση χαρτοφυλάκιο θα ανέρχεται, με pro forma στοιχεία, περίπου στα 2,2 δισ. ευρώ. «Για τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας, οι αμοιβές της Grivalia Management Company θα κυμαίνονται στα επίπεδα της αγοράς επί τη βάσει κριτηρίων κόστους και απόδοσης» αναφέρει η οικονομική έκθεση.

Διευκρινίζει, δε, ότι με βάση τα τρέχοντα ακίνητα του νέου ομίλου Eurobank, το καθαρό πρόσθετο κόστος θα είναι περίπου 3,5 εκατ. ευρώ, προ ΦΠΑ, ετησίως. Πλαφόν αμοιβής στη 10ετία ορίστηκαν τα 12 εκατ. ευρώ (προ ΦΠΑ).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v