Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 20 2024

Ο Κασσελάκης «κερδίζει» Βανδή και Μενεγάκη - Εμπρακτη ψήφος σε ΟΤΕ από τον Τσαμάζ - Tips για Alpha, IΝΤΚΑ, Λάμψα

Ο Κασσελάκης «κερδίζει» Βανδή και Μενεγάκη - Εμπρακτη ψήφος σε ΟΤΕ από τον Τσαμάζ - Tips για Alpha, IΝΤΚΑ, Λάμψα

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ: Μεγάλη χαρά έχουν προκαλέσει σε ορισμένους κύκλους (περιφερειακούς, ελπίζουμε) του νέου ΣΥΡΙΖΑ, τα κολακευτικά σχόλια της Ελένης Μενεγάκη και της Δέσποινας Βανδή για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Τι ωραίος που είναι και πόσο γυμνασμένος είναι και τι επικοινωνιακό «αέρα» έχει. ΟΚ, το ξέραμε ότι έχει πέραση στο γυναικείο κοινό (και ότι «κερδίζει» στις τηλεπαρουσιάστριες), αλλά εκλογές έχουμε, όχι καλλιστεία. Να κρατάμε και λίγο τα προσχήματα εκεί στους «κομματικούς λογαριασμούς», πριν μας πάρουν με τις... λεμονόκουπες.

Όσο για την κα Μενεγάκη, που παραδέχτηκε ότι δεν άκουσε τίποτα από το τηλεοπτικό σποτ του Στέφανου γιατί κοίταγε πόσο ωραίος είναι στα κοντινά, εμείς τι να πούμε, το αφήνουμε ασχολίαστο. Την επόμενη φορά πάντως, είπε ότι θα ακούσει και τι λέει.

Πάρτε τώρα και λίγο... Βανδή να έχετε. 

 

ΚΑΣΣΕΛΑΚΗΣ ΙΙ: Οι προεκλογικές περιοδείες έχουν και τα απρόοπτά τους. Ο Στέφανος Κασσελάκης, κατά την επίσκεψή του στο Κιλκίς το Σάββατο, «έπεσε πάνω» στο εκλογικό κέντρο της ΝΔ. Και τι έκανε; Μπήκε μέσα, ευχήθηκε… καλό αγώνα και υπέγραψε σε καπελάκια (με το έμβλημα της ΝΔ), γράφοντας «ομόνοια για την Ελλάδα μας».

Χθες, στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε την έκθεση «ComicCon» και το διεθνές φεστιβάλ βιβλίου στη ΔΕΘ. Η παρουσία του, όμως, συνέπεσε με την ομιλία του Ευκλείδη Τσακαλώτου σε παρουσίαση βιβλίου. Όχι, δεν μίλησαν. Μάλιστα, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (και νυν της Ν. Αριστεράς) την ώρα που περνούσε ο Κασσελάκης έκανε αναφορά στη χρήση του «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» από τη σύγχρονη Αριστερά. Αρνητική βεβαίως.

Όπως μάθαμε, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε τετ α τετ και με τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά περιορίστηκαν και οι δύο σε μία τυπική «καλημέρα». Προεκλογική περίοδος γαρ. Τι θα πουν -αν θα πουν- στις 10 Ιουνίου, θα εξαρτηθεί από την ευρω-κάλπη της 9ης. 

 

ΤΣΙΠΡΑΣ-ΖΑΕΦ: Με εντατικούς ρυθμούς οργανώνονται οι λεπτομέρειες της πρώτης κοινής Διάσκεψης που διοργανώνουν το «Ινστιτούτο Αλέξης Τσίπρας» και το «Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ» στην Αθήνα, στις 17-18 Ιουνίου.

Όπως μαθαίνουμε, στο «τραπέζι» της πρώτης ημέρας, βασικοί ομιλητές θα είναι οι δύο πρώην υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών που υπέγραψαν τη Συμφωνία των Πρεσπών, Νίκος Κοτζιάς και Νικολά Δημητρόφ, καθώς ο τότε επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γιοχάνες Χαν.

Τόσο τα πρόσωπα όσο και η συγκυρία, λόγω της νίκης των εθνικιστών στη Βόρεια Μακεδονία, προϊδεάζουν σε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση, που θα «βγάλει» ειδήσεις και παρασκήνιο. Όπως και οι τοποθετήσεις των Τσίπρα-Ζάεφ, άλλωστε.

Επειδή προσκλήσεις θα σταλούν σε πρωθυπουργούς, νυν και πρώην, υπουργούς κ.λπ., θα περιμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε εάν θα αποδεχθεί τη δική του ο κ. Μητσοτάκης.

 

ΤΣΑΜΑΖ: Παραδίδω τον ΟΤΕ σε εξαιρετική κατάσταση, τόνιζε ο απερχόμενος CEO Μιχάλης Τσαμάζ, στην αποχαιρετιστήρια τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, εκφράζοντας και ψήφο εμπιστοσύνης στον διάδοχό του, Κώστα Νεμπή.  

Ψήφο εμπιστοσύνης που έδωσε και… εμπράκτως, αγοράζοντας 15.000 μετοχές του ΟΤΕ μετά από δύο ημέρες. Οι αγορές έλαβαν χώρα με μέση τιμή στα 14,25 ευρώ, με τον απερχόμενο CEO να καταβάλλει για τη συναλλαγή ένα ποσό άνω των 210.000 ευρώ.

Κατά το γνωστό «put your money where your mouth is…

 

ΒΟΑΚ: Το χέρι στην τσέπη, προκειμένου να καλύψουν δευτερογενές ομολογιακό δάνειο της ΠΑΣΙΦΑΗ ΟΔΟΣ ΑΕ, ύψους 28 εκατ. ευρώ, καλούνται να βάλουν οι μέτοχοι ΓΕΚ (55%), Intrakat (25%) και ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις (20%).

Οι ομολογίες, μαζί με τις μετοχές της “ΠΑΣΙΦΑΗ ΟΔΟΣ ΑΕ”, θα ενεχυριαστούν στις τράπεζες Alpha και Eurobank, που συμφώνησαν να παράσχουν χρηματοδότηση 225 εκατ. ευρώ για το έργο ΣΔΙΤ Χερσόνησος - Νεάπολη του ΒΟΑΚ.

 

INTRACOM: Τριήμερο… κερδών για την εισηγμένη, με αποκορύφωμα τη συνεδρίαση της Παρασκευής, όταν και έκλεισε με άνοδο 3,9% στα 3,74 ευρώ. Ηταν η τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση για την Intracom, με τα κέρδη σωρευτικά να αγγίζουν το 6%.

Σημειώνεται ότι η μετοχή έχει διπλασιάσει στο 12μηνο, ενώ δίνει απόδοση άνω του 50% τους τελευταίους έξι μήνες. Αντίστοιχη τριήμερη κίνηση αλλά με μικρότερα κέρδη (σωρευτικά 4,2%) για την Intralot.

 

ΛΑΜΨΑ: Από ρεκόρ σε ρεκόρ η μετοχή, με χαρακτηριστικό της κίνησης ότι επιτυγχάνεται με λίγα «χαρτιά».

Στα 36 ευρώ το νέο ιστορικό υψηλό την Παρασκευή με άνοδο 4,65% ενώ διακινήθηκαν 700 τεμάχια! Σημειώνεται ότι στις αρχές του μήνα, κινούνταν κάτω από τα 30 ευρώ.

Ιδιαίτερα «μαζεμένη» η μετοχή, με τους μετόχους που κατέχουν άνω του 5% να ελέγχουν συνολικά το 87,15% της εισηγμένης.

 

ALPHA BANK: Στο τέλος του 2023 η Εκτελεστική Επιτροπή του ομίλου αποφάσισε να μεταφέρει την εκτέλεση εμπορικών δραστηριοτήτων στη διατραπεζική αγορά, από τον τομέα Διαχείρισης Περιουσίας και Treasury, στις corporate χορηγήσεις.

Ταυτόχρονα, ενισχύθηκαν οι δραστηριότητες του επικεφαλής επενδύσεων. Φέτος, ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος μετασχηματισμού, που αποσκοπεί σε περαιτέρω διαρθρωτικές αλλαγές σε τραπεζική ιδιωτών, επιχειρηματική πίστη, wealth management και διεθνείς τραπεζικές δραστηριότητες.

Στην επιχειρηματική πίστη, η Alpha επιδιώκει να θέσει στην υπηρεσία των επιχειρήσεων το υβριδικό μοντέλο phygital εξυπηρέτησης, παρέχοντας δυνατότητα απομακρυσμένων συναλλαγών. Παράλληλα προστίθενται νέες υπηρεσίες, όπως η ψηφιακή υπογραφή, η ψηφιοποίηση του ταξιδιού εγγυητικών επιστολών, το e-factoring κ.ά.

Τέλος, για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις εισάγεται μια απλουστευμένη διαδικασία απλών υποθέσεων πιστοδότησης, εξέλιξη που σε συνδυασμό με περαιτέρω βελτιώσεις (π.χ. ψηφιακή εισήγηση) αναμένεται να μειώσει τον χρόνο λήψης εγκρίσεων κατά 40%.

Τους τελευταίους 15 μήνες η Alpha εισήγαγε περισσότερα από 70 νέα ψηφιακά προϊόντα, ενώ πέτυχε από το πρώτο τρίμηνο τους στόχους της χρονιάς, αναφορικά με τις ψηφιακές πωλήσεις καθώς αυξήθηκαν κατά 37%.

 

ALPHA BANK ΙΙ: Στο πλαίσιο της συμφωνίας πώλησης από την Alpha στην ιταλική Nexi της Nexi Πληρωμών (σ.σ. πρώην Alpha Υπηρεσιών Πληρωµών), η Alpha Bank έχει δυνατότητα επαναγοράς ποσοστού στην εταιρεία πληρωμών.

Το δικαίωμα μπορεί να ενεργοποιηθεί το τέταρτο έτος, μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής και η Alpha να επαναγοράσει ποσοστό μεταξύ 24% με 39% της Nexi Πληρωμών, σε προσυμφωνημένη τιμή εξάσκησης.

 

ALPHA BANK ΙΙΙ: Νέα συνθετική τιτλοποίηση (project Mortgage) ετοιμάζεται να υλοποιήσει η Αlpha Bank. Σύμφωνα με το ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα, η συναλλαγή θα διενεργηθεί στο 2ο εξάμηνο της χρονιάς.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η τράπεζα διενήργησε δύο συνθετικές τιτλοποιήσεις (Compass, Blue), με χαρτοφυλάκια ναυτιλιακών και wholesale δανείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v