Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 4 2013

Σφηνάκια για τράπεζες, Σιδενόρ, ΕΛΚΑ και GS

Σφηνάκια για τράπεζες, Σιδενόρ, ΕΛΚΑ και GS
ΤΡΑΠΕΖΕΣ - ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ: Έχασαν την μπάλα στο υπουργείο Οικονομικών με την ανακεφαλαιοποίηση.

Από το συνεχές ράβε-ξήλωνε είχαν ξεχάσει ότι ο νόμος για το Τ.Χ.Σ. και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προέβλεπε ότι καταργείται το δικαίωμα προτίμησης των παλαιών μετόχων στις ΑΜΚ των τραπεζών που επίκεινται!

Και έσπευσαν την Παρασκευή με την τροπολογία για το ΤΑΙΠΕΔ να απαλείψουν την κατάργηση. Έτσι οι ΑΜΚ θα διενεργηθούν με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων.


GOLDMAN SACHS: Στην Αθήνα βρέθηκε την περασμένη Πέμπτη κλιμάκιο αναλυτών της Goldman Sachs, παρουσιάζοντας σε Έλληνες επιχειρηματίες και στελέχη διαχείρισης κεφαλαίων τις εκτιμήσεις τους για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας και των αγορών.

Για την Ελλάδα ο οίκος εκτιμά επιστροφή στην ανάπτυξη από το 2014. Καλά νέα που θα προεξοφληθούν φέτος από την αγορά.


ΣΙΔΕΝΟΡ: Η διοίκηση του ομίλου ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τις πιστώτριες τράπεζές του με σκοπό τη μετατροπή σημαντικού μέρους του βραχυπρόθεσμου δανεισμού του σε μακροπρόθεσμο, προκειμένου να μειώσει το κόστος δανεισμού και να υπάρξει καλύτερη διαχείριση του κεφαλαίου κίνησης.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση αποτελεσμάτων 2012 «η διοίκηση του ομίλου θεωρεί δεδομένη την επιτυχή ολοκλήρωση της ως άνω διαδικασίας εντός του τρέχοντος έτους».

Με βάση την παραπάνω εκτίμηση υιοθετήθηκε η «αρχή της επιχειρηματικής συνέχειας» κατά τη σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων δ΄ τριμήνου. 


ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ. Παραγγελία 3 εκατομμυρίων ευρώ εξασφάλισε η θυγατρική της Χαλκόρ από τον Διαχειριστή Δικτύου Διανομής - ΔΕΔΔΗΕ. Η παραγγελία αφορά την προμήθεια και εγκατάσταση υπόγειου καλωδίου 150 KV, για τη γραμμή ΚΥΤ Παλλήνης - Γέρακα.

Πάντως, ο διαγωνισμός που περιμένουν τα Ελληνικά Καλώδια είναι για την υποβρύχια διασύνδεση των Κυκλάδων, όπου το αντικείμενο ξεπερνά τα 300 εκατομμύρια ευρώ...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v